Corona-frygt får Arctic Sports til at udskyde GM

Både Arctic Winter Games og Arctic Circle Race har aflyst arrangementer på grund af coronavirus.
Grønlandsmesterskaber i Arctic Sports er udsat til november. Arkivfoto. Foto © : Nicklas Isaksen
Skrevet af Noah Mølgaard
11. marts 2020 19:04

Arctic Sports skulle have afholdt grønlandsmesterskaber i inuitsportsgrene fra 20. april. Men af frygt for coronavirus har arrangørerne valgt at udskyde kampene til november.

Det blev besluttet af bestyrelsen på et møde tirsdag aften, hvor coronavirus var på dagsordenen, oplyser næstformand for Arctic Sports Grønland, Ittukusuk Heilmann.

LÆS OGSÅ GIF om AWG-aflysning: Ærgerligt men forståeligt

- Vi følger med i nyhederne. Der har formanden for Naalakkersuisut anbefalet nøje overvejelse ved afholdelse af arrangementer. Vi har udsat grønlandsmesterskaberne på grund af frygt for smitte af coronavirus, siger han.

GM skal efter planen afholdes i november

Bestyrelsen i Arctic sports drøftede blandt andet scenariet med smittespredning.

- Vi vil under alle omstændigheder stoppe afviklingen af mesterskaberne, hvis der skulle opstå smitte og efterfølgende karantæne efter, at mesterskaberne er begyndt.

- Vi har også truffet vores beslutning, fordi vi vil beskytte ældre og andre svage, fordi der er begrænset kapacitet i sundhedsvæsenet, siger Ittukusuk Isaksen.

LÆS OGSÅ Arctic Circle Race aflyses på grund af coronavirus

Grønlandsmesterskaberne er nu udsat til november i håb om, at den frygtede verdensomfattende virus vil være overstået til den tid.

Grønlands idrætsforbund, GIF, meddelte tirsdag, at det er op til de enkelte specialforbund, om de vil afvikle deres arrangementer og konkurrencer eller ej.

GIF opfordrer også sine medlemmer til at holde sig løbende orienteret gennem landslægens hjemmeside.