CNN-journalist nægtet adgang til Det Hvide Hus

CNN's korrespondent i Det Hvide Hus Jim Acosta har onsdag fået inddraget sin presseakkreditering efter en konfrontation med præsident Donald Trump under et pressemøde
Skrevet af Mette Wallach, Ritzau
08. november 2018 11:58

De to begyndte at diskutere, da Jim Acosta kritisk spurgte Donald Trump om den karavane af mellemamerikanske migranter, der er på vej op gennem Mexico med kurs mod grænsen til USA.

Da Acosta forsøgte at stille et opfølgende spørgsmål, svarede præsidenten:

- Så er det nok.

Samtidig forsøgte en kvindelig medarbejder uden held at tage mikrofonen fra CNN-journalisten.

Pressetalsmand i Det Hvide Hus Sarah Sanders offentliggjorde efterfølgende en erklæring, hvori hun beskylder Jim Acosta for at "lægge hånd på en ung kvinde, der blot forsøgte at gøre sit arbejde som praktikant i Det Hvide Hus".

Sarah Sanders kalder journalistens opførsel "fuldstændig uacceptabel".

På tv-billeder kan man se en ung kvinde, som rejser sig fra en stol på første række og går hen til Jim Acosta. Hun forsøger tre gange at tage mikrofonen ud af hånden på ham, mens hun flere gange kigger op på præsidenten.

Jim Acosta virker under hele optrinet til at fokusere på Trump, og først da kvinden tredje gang forsøger at tage mikrofonen, vender han blikket mod hende og strejfer hendes arm med sin hånd.

- Denne hidtil usete beslutning er en trussel mod vores demokrati, og landet fortjener bedre, oplyser CNN, der i samme ombæring understreger, at "Jim Acosta har vores fulde støtte".