Carla Sands er beskyldt for at bryde loven

Carla Sands' tweets med støtte til Trump og kritik af Demokraterne er i strid med loven, mener kontrolorgan.
USA's tidligere ambassadør i Danmark, Carla Sands, under et besøg i Nuuk. Foto © : KNR
19. februar 2021 09:13

USA's tidligere ambassadør i Danmark de seneste fire år, Carla Sands, beskyldes for at have overtrådt en lov om politisk aktivitet, mens hun var ambassadør.

Det fremgår af en indberetning fra et officielt kontrolorgan, U.S. Office of Special Counsel (OSC), til præsident Joe Biden. Det skriver netmediet Politico.

Blandt andet har Carla Sands brugt ambassadens officielle Twitter-konto til at opfordre amerikanske vælgere til at donere penge til den valgkampagne, der skulle sørge for genvalg af daværende præsident Donald Trump.

LÆS OGSÅ Carla Sands bliver belønnet for Pituffik-indsats

Det er i strid med den såkaldte Hatch-lov.

Den siger, at embedsmænd i den føderale regering - herunder ambassadører - arbejder for alle amerikanske borgere og ikke må være partipolitiske i deres udsagn.

Flere gange har Carla Sands skrevet tweets med kritik af de daværende demokratiske præsidentkandidater. Det gælder blandt andre Joe Biden, Bernie Sanders, Kamala Harris og Pete Buttigieg.

Sands har desuden postet en lang række tweets fra forskellige grupper, der støtter Trump.

Blev advaret mod tweets

Sands kendte til Hatch-loven og fik over flere måneder en række advarsler fra andre embedsmænd i Washington om, at hun overtrådte loven med sine tweets.

I alt 11 gange er hun blevet undervist i eller mindet om indholdet af Hatch-loven.

Den tidligere ambassadørs advokater skriver i et svar til OSC, at de er uenige i de "juridiske analyser og konklusioner".

Sands forlod posten som ambassadør i Danmark i januar og bor nu i Pennsylvania.