ArkivfotoFoto: Ansgar Walk, via Wikimedia Commons

Canadisk udstilling viser inuit-stil gennem 500 år

En gruppe bedstemødre i Cambridge Bay har skabt en udstilling om Inuits parka og de traditionelle symetoder, som de har benyttet sig af.

I bygden Cambridge Bay, der også går under navnet Iqaluktuuttiaq, har en gruppe bedstemødre haft som mål at fortælle nutidens generationer om, hvordan inuit i århundrede har behersket kunsten i at sy tøj.

Derfor har de været med til at skabe udstillingen, som går under navnet Patterns of Change - Forandringsmønstre, og som viser parkaer helt tilbage til ca. år 1500.

LÆS OGSÅ Debat om modernisering af nationaldragten

Bedstemødrene har hele deres liv syet tøj af rensdyrskind og pelse fra andre dyr, som er fanget i omegnen, og de har altid benyttet sig af det traditionelle håndværk, så de ved derfor alt om at sy.

På udstillingen kan man også se, hvordan parkaerne har ændret sig i løbet af årene, og hvordan parkaerne har en unik stil, der viser, hvilken bygd de stammer fra.  

Udstillingen begynder i midten af januar på the Heritage Center, som er et center i bygden med 1600 indbyggere, som har til formål at udbrede kendskabet til den lokale kulturarv.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt