Canadas unge til klimademonstration med Greta Thunberg

Overalt i Canada var der fredag demonstrationer om klimaforandringerne, med det formål at få politikerne og andre ledere til endeligt at gøre noget ved klimaproblematikken.
Foto © : Nicholas Kamm/AFP/Ritzau Scanpix
28. september 2019 17:36
Versionist Jaaku Lyberth

Imellem halvanden til to millioner canadiere demonstrerede fredag mod klimaforandringer, inspireret af den svenske pige, Greta Thunberg, og med krav om at der nu skal gøres noget, inden det er for sent.

I Montreal var der en halv million mennesker på gaderne, anslår politiet. De blev ledet af en gruppe unge Indianer, Métis og Inuit sammen med Greta Thunberg.

Thunberg mødtes med Justin Trudeau

Premierminister Trudeau var med i den store march sammen med to af hans børn. Han havde holdt et privat møde med Greta Thunberg før marchen begyndte.

Overalt i de nordlige egne var der også demonstrationer. Ifølge CBC News var der omkring hundrede mennesker som demonstrerede i Iqaluit foran regeringsbygningerne dér.

En af lederne, Jill Rajewics, udtaler til CBC at de demonstrerede på grund af den konstante mangel på vand i Iqaluit, den smeltende is og det høje forbrug af olie i Arktis.

I Ottawa demonstrerede  de unge Inuit studerende fra Nunavut Sivuniksavut College sammen med tusindvis af Ottawa indbyggere.

I Inuvik, ikke langt fra det arktiske hav, var der også demonstrationer. For som Jordan Peterson, der var med, udtaler til avisen Globe and Mail, her kan vi virkeligt mærke betydningen af klimaforandringerne.

Størstedelen af de mange demonstranter var unge, for som de, inspireret af Greta Thunberg, sang og råbte gang på gang i går:

- Det er vores fremtid, vort liv, der er på spil. Nu SKAL politikerne og andre ledere gøre noget ved klimaet, mens der endnu er tid.

 

LÆS OGSÅ Greta Thunberg vil sejle til New York