Cairn retter blikket mod Libanon

Det skotske olieselskab Cairn Energy begynder at rette fokus mod andre græsgange efter den foreløbige resultatløse boresæson i Grønland.

Cairn Energy oplyser i sin halvårsrapport, at man vil byde på efterforskningslicens i Libanon, og Cairn Energy vil dermed udvide deres aktiviteter i Middelhavet.

Cairn Energy har netop offentliggjort deres halvårsrapport for 2011, og i den forbindelse fastslår selskabets øverste chef, Simon Thompson, under et telefonisk pressemøde, at selskabet går ind i kampen om olien i Middelhavet. De planlægger således at søge om licens til olieefterforskning i Libanon.

- Der er stor interesse for området, lød det således fra Simon Thomson tidligere i dag, der sagde, at Cairn Energy er "meget fokuseret på muligheden i Libanon i øjeblikket".

Det er et område som ifølge US Geological Surveys potentielt set indeholder 1,7 milliarder tønder olie, og endnu mere naturgas.

Den oplysning kommer frem samtidig med, at selskabet kalder deres første boring i Grønland for resultatløs.

Af halvårsrapporten fremgår det således, at brønden i Lady Franklin-feltet i farvandet 300 km. vest for Nuuk, kommer til at koste Cairn Energy op til 772 millioner kroner. En brønd, som Cairn Energy nu har forsejlet og forladt.

Desuden fremgår det også af rapporten, at sommerens aktiviteter i Grønland kommer til at løbe op i omegnen af 3,1 milliarder kroner.

Udover satsningen i Libanon, lægger Cairn Energy også op til en mere målrettet farm-out strategi, en strategi, hvor selskabet overdrager deres aktiviteter i Grønland til andre parter for at hente en indtjening.

I marts lagde selskabets daværende øverste chef, Bill Gammell, op til et decideret frasalg, for eksempel til Shell eller andre internationale olieselskaber. Om det kommer på tale efter denne års foreløbige fuser i Grønland, er endnu uklart. Men Cairn Energy forholder sig stadig optimistiske omkring oliepotentialet i Grønlands farvande.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt