Der er planer om at opføre en kultursal i Det Grønlandske Hus i Aarhus.Foto: Arkitektfirmaet Regnbuen

Grønlandsk Hus Byggeri bliver gjort mindre

Økonomiske udfordringer har fået Det Grønlandske Hus til at fjerne en række tiltag i planerne om udbygningen af huset. I stedet kommer pengene nu til at passe.

Først var pengene der – så manglede der to en halv millioner kroner. Men nu passer pengene igen.

Udvidelsen af Det Grønlandske Hus i Aarhus har efterhånden været længe undervejs, men nu er den seneste, store forhindring ryddet af vejen.

Husets direktør, Jørn Holbech forklarer, at udvidelsen er blevet beskåret. Det betyder, at man må undvære et nyt cykelskur og carport, og så der ellers primært skåret bag kulisserne.

- Det er flytning af noget vaskeplads i kælderen og en vareelevator, vi ikke får til at starte med. Og så er det også kvadratmetermæssigt. Men det er ikke selve salen, vi prioriterer ned, men det er noget af vores udvidelse bagudtil. Altså vores kontorer må vi lave lidt om på i forhold til det, vi havde planlagt, siger han.

LÆS OGSÅ Højere priser truer udvidelse af Det Grønlandske Hus i Aarhus

Oprindeligt lød budgettet på 12 millioner kroner for at udvide Det Grønlandske Hus i Aarhus, heraf med en donation på seks millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål.

Men i efteråret tegnede det til, at budgettet ville blive overskredet med to en halv millioner kroner på grund af højere priser inden for byggebranchen i Danmark.

LÆS OGSÅ Det Grønlandske Hus i Aarhus udvider for millioner

Penge, som Det Grønlandske Hus søgte om hos Departementet for Undervisning under Selvstyret.

Men nu har huset i samarbejde med Aarhus Kommune, som ejer grunden, valgt at tilpasse projektet, så det altså holder sig inden for de 12 millioner kroner som planlagt.

- Hvis du har fået at vide, at du får en porche, men må nøjes med en BMW, så er det jo ikke så sjovt. Men jeg synes faktisk, at resultatet er rigtig godt. Så det kompromis, som alle har skullet indgå her, det er faktisk blevet et rigtig godt produkt, siger direktøren.

Det er dog endnu uvist, hvornår byggeriet går i gang, oplyser Jørn Holbech.

LÆS OGSÅ Kunstner udpeget til udsmykning af ny kultursal

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt