Qulaarpaa Bygder føler sig afskåret fra medierne

Uden aviser og internet kan det være særdeles vanskeligt at holde sig opdateret, siger Elias Larsen, som også savner interesse for sin bygd Nuussuuaq.
24. februar 2015 17:56

Det er svært at følge med i, hvad der sker i rundt om i Grønland, når man bor i en bygd, siger Elias Larsen fra Nuussuuaq ved Upernavik.

- Her i Nordgrønland er det vanskeligt, at følge med i medierne. Vi får ikke engang nogen aviser, hvis man ikke selv har internet er det svært at følge med, siger Elias Larsen.

Føler sig oversete

Problemet går ifølge Elias Larsen også på omverdenens manglende interesse for hans hjemstavn.

Han føler sig i hvert fald overset af medierne.

Læs også Manglende mediedækning af bygder er et demokratisk problem

- Ja, vi er ikke inddraget i medierne, siger han.

Demokratisk problem

Netop det, at folk i bygderne kan føle, at man ikke er en del af medierne er ifølge Transparency Greenlands formand, Anita Hoffer et demokratisk problem, og hun mener det er meget vigtigt, at også bygderne føler sig hørt.

- Og hvis det ikke sker, så kommer man nemt ud i en ond spiral, hvor interessen bare daler. Især i bygder hvis de ikke føler sig hørt. Og når de så ikke interessere sig for det medierne kommer med, så er de heller ikke oplyste. Og det er et demokratisk problem, sådan som vi ser det i Transperancy, siger Anita Hoffer.

Vi er også en del af samfundet

Noget som Elias Larsen fra bygden Nuussuuaq sagtens kan genkende.

- Vi er en del af samfundet, og vi vil gerne følge med i hvad der sker. Og vi vil gerne have at resten af samfundet også ved noget om os.