Kunstgræsbaner bliver anlagt i Saattut og Ikerasak næste år. Her er fodboldbanen i UummannaqFoto: Avannaata Kommunia

Bygder får kunstgræsbaner

Avannaata Kommunea vil anlægge kunstgræsbaner i bygderne Ikerasak og Saattut. Der bliver også kigget på at bygge en minihal i Aappilattoq.

Fodboldspillere i bygderne Ikerasak og Saattut kan få byttet grus ud med kunsbanegræs i fremtiden.

Der vil nemlig blive anlagt kunstgræsbaner i de to bygder i Uummannaq fjorden næste år. Det sker på grund af et forslag fra medlem af kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia, Jens Kristian Therkildsen fra Siumut.

- Kommunalbestyrelsen støtter forslaget og forskellige forhold bliver nu undersøgt. Vi skal se, om bevillingen til projektet kan dække alle udgifter. Det kan vi først se, når vi har undersøgt, om der skal være byggemodning i arealer til de kommende kunstgræsbaner, siger borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen (Siumut) til KNR.

Ilulissat fik sin kunstgræsbane i år. Anlæggelse af grønsvær i Upernavik løb ind i problemer med forsendelse af materialer og kan derfor først færdiggøres næste år. Nu er turen kommet til, at Ikerasak og Saattut også får kunstgræsbane.

- Vi kan ikke sige noget om banestørrelsen på nuværende tidspunkt. Det kommer an på, hvilke muligheder der er i arealerne til de kommende fodboldbaner. Men vi går efter at have mindstemålet til godkendte fodboldbaner, siger Palle Jerimiassen.

Regionsmesterskaber

Kommunen håber, at de unges fodboldglæde vil blive forstærket ved anlæggelse af sportsfaciliteterne.

- Der bliver spillet regionsmesterskaber i Uummannaq fjorden og i Upernavik området hvert år. Jeg er sikker på, at de kommende kunstgræsbaner bliver godt benyttet i fremtiden, siger Palle Jerimiassen.

Avannaata Kommunia undersøger også anlæggelse af en minihal i Aappilattoq ved Upernavik. Planen er dog på tegnebrættet endnu.

- Vi er ved at få udarbejdet arkitekttegninger til en minihal, der også vil kunne bygges i andre bygder ud over Aappilattoq. Det er tanken, at bygningen også skal kunne bruge til andre aktiviteter. Det bliver fremlagt i kommunalbestyrelsen, og muligheder for finansiering bliver også undersøgt, siger Palle Jerimiassen.

Bygderne Oqaatsut og Ilimanaq ved Ilulissat ønsker sig også kunstgræsbaner i mindre skala i forhold til godkendte mål til fodboldturneringer.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt