Qulaarpaa Bygdeformand kræver handling

Under bygdekonferencen sidste år, var der store forhåbninger for de bygder, der var i tilbagegang. Halvandet år efter er der ikke sket noget, hvilket frustrerer bygdeformanden.
29. oktober 2015 05:43

Jens Kristian Therkelsen, der er formand for KANUNUPE, bygdeforeningen, mener, at budskaberne fra bygdekonferencen sidste år ikke bare skal glemmes.

- Efter konferencen blev der oprettet en følgegruppe, der skulle arbejde med budskaberne fra konferencen. Men efter det seneste valg er der ikke sket noget. Hvordan kommer vi videre? Siger Jens Kristian Therkelsen til KNR.

Han mener, at der skal handles nu i stedet for at vente til det er for sent, og efterspørger derfor, at der bliver fuldt op på arbejdet fra konferencen.

 

De glemte ønsker
Under konferencen deltog repræsentanter fra samtlige bygder i landet, Sammen udarbejdede de et katalog fyldt med ønsker til hvad de forskellige bygder havde behov for.

Siden er ønskekataloget blev arkiveret og tilsyneladende glemt. det var netop følgegruppens opgave at se på ønskerne, men uden dem frygter Jens Kristian Therkelsen, at det bliver ved tankerne.

Læs også 18 bygder risikerer døden

Læs også Der er ikke lige muligheder i Grønland

- Alle ønskerne blev efterfølgende skrevet ned og vi har dem i papirform. Det er dem, som følgegruppen, der blev oprettet efter bygdekonferencen, som skulle arbejde med. Men efterfølgende er der desværre ikke sket noget, siger Therkelsen.

 

Manglende handling
I følgegruppen skulle kommunerne og KANUNUPE granske mulighederne for de blødende bygder. Men siden tilblivelsen af gruppen er der ikke sket noget, hvilket har fået KANUNUPE's formand, Jens Kristian Therkelsen til at tage kontakt til Naalakkersuisut flere gange for at puste liv til følgegruppen. Men uden held.

- Jeg vil sige, at vi fra KANUNUPE ikke længere kan vente på at lægge udfordringerne på bordet og starte en dialog. Udfordringerne skal op på bordet, og vi vil gerne være med til dialog om muligheder for bygder i den nærmeste fremtid, slutter Jens Kristian Therkelsen.