Bush, Clinton og Obama vil lade sig vaccinere foran kameraer

Tre tidligere amerikanske præsidenter er åbne for offentlig vaccination for at bekæmpe vaccineskepsis.
Ifølge New York Times har meningsmålinger vist, at op mod 40 procent af amerikanere er skeptiske i forhold til en kommende vaccine. Foto © : Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
03. december 2020 08:55

De tre tidligere amerikanske præsidenter Barack Obama, George W. Bush og Bill Clinton tilbyder alle frivilligt at lade sig vaccinere mod corona for rullende TV- kameraer.

Det skriver CNN i dag.

På den måde håber de på at være med til at få den offentlige tiltro til sikkerheden af en kommende coronavaccine til at vokse i USA.

George W. Bush har allerede henvendt sig til USA's ledende ekspert i infektionssygdomme, Anthony Fauci, for at høre, hvordan han kan hjælpe med at promovere en kommende coronavaccine.

LÆS OGSÅ Briterne er de første i Vesten til at tage coronavaccine i brug

Også Bill Clintons talsmand, siger onsdag til CNN, at Clinton også er klar til at blive vaccineret mod covid-19 et offentligt sted for at promovere vaccinen.

Ifølge New York Times har meningsmålinger vist, at op mod 40 procent af amerikanere er skeptiske i forhold til en kommende vaccine.

Amerikanske embedsmænd fremlagde tirsdag en plan for at begynde at vaccinere millioner af amerikanere mod covid-19 allerede i midten af december.