Bryggeriernes dag på lørdag

For første gang deltager Godthåb Bryghus i Bryggeriernes dag, der afvikles 30. juni. Her kan interesserede komme på besøg i bryggeriet i Nuuk og se, hvordan fremstillingen af øl foregår helt fra bunden. Der er åben i bryggeriet fra 12 – 16.

Det er Bryggeriforeningen i Danmark, der arrangerer denne dag over hele Rigsfællesskabet. Godthåb Bryghus er det eneste bryggeri i Grønland, der er medlem af Bryggeriforeningen, der ellers har medlemmer i alle størrelser. Fra Carlsberg og Tuborg til de allermindste microbryggerier.

-Det er første gang, vi binder an med Bryggeriernes Dag her i Nuuk, og jeg ved slet ikke, hvad jeg skal forvente mig af dagen. Vi har været medlem af Bryggeriforeningen i knapt et år, og jeg håber på, at både indbyggerne i Nuuk, og de turister der er i byen, vil kigge indenfor hos os. På den måde kan de få indblik i, hvordan et restaurantbryggeri som vores fungerer, fortæller Jørgen Pedersen, der er indehaver af Godthåb Bryghus.

For den almindelige øldrikker ligger råvarer og brygningsprocesser ikke lige først for i erindringen, men selve fremstillingen af øl er både spændende og videnskabelig.

-Vores tyske brygmester vil vise gæsterne rundt på bryggeriet, og der vil sikkert også være mulighed for at læske ganen med smagsprøver på vores produkter. Vi har ofte rundvisninger på bryggeriet, hvor firmaer eller foreninger kigger forbi. Der kan være 10 – 12 på hver rundvisning, og hvis vi får stort rykind på lørdag, så bliver folk nødsaget til at have tålmodighed med rundviserne. Vi håber meget på at Bryggeriernes Dag vil blive til en god tradition også her i Nuuk, fastslår Jørgen Pedersen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl