Foto: KNR

Demonstration Brugseni og Pisiffik frygter konsekvenserne ved ny alko-lov

Butikskæderne Brugsen og Pisiffik gennemførte i går fredag en protestdemonstration, hvor de advarede mod konsekvenserne, hvis den nye alkohollov træder i kraft.

- Vi synes at vi gerne vil skabe lidt mere opmærksomhed omkring de konseksenser, loven fører med sig, hvis den bliver vedtaget i den form som den er fremsat lige i øjeblikket, siger salgschef Jes Nyborg fra Brugsen i Nuuk.

Da salget af spiritus åbnede fredag formiddag, var områderne med salg af spiritus afskærmede.

- Vi vil bare gerne prøve og få politikerne til at forstå, at det er andet end bare afskærmning. At der også er nogle konsekvenser i forhold til medarbejderne, vores unge medarbejdere under 18, kan vi i sidste ende være nødt til at sige op, siger Pisiffiks marketingsdirektør Heine Stilling Jensen

Hvis den ny alkohollov bliver vedtaget, skal butikkerne fra den 1. marts 2018 sælge spiritus fra afskærmede områder med seperate indgange. Butikkerne advarer om, at konsekvensen kan blive dyrere varer,  

- Vi ved ihvertfald fra vores butik, ikke kun her i Nuuk, men alle vores butikker vi har på kysten, da er vi nødt til at investere mange penge i at bygge om i afdelingerne, for at leve op til lovens nye krave. Så der er ingen tvivl om at vores kunder kommer til at mærke det som stigende priser på rigtig mange varer, påpegerr Brugsenis Jes Nyborg.

Kunderne har forskellige meninger om forslaget. Arnajaaq har ikke noget imod det.

- Jeg har selv boet i Island hvor en sådan lov er gældende. De havde seperate butikker blandt andet for spiritus, og det fungerede godt, siger hun.

En anden kunde, Gedion, er knapt så begejstret.

- Vi er ikke børn. Derfor skal vi heller ikke behandles som børn, mener han.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!