Brugsen ønsker mere stabile vareleverancer

Det er ikke kun i Nuuk, at flere dagligvarebutikker kan melde om mangel på varer og tomme hylder. Også rundt om på kysten mangler de varer til at fylde hylderne ud.
Skrevet af Mads Lynge
24. februar 2010 15:24

Om det fortæller direktør for Kalaallit Nunaanni Brugsenit Olav Thomsen:

- Vi er løbet ind i problemer, som der selvfølgelig er flere årsager til. En af årsagerne er den nye sejlplan, hvor der kan gå mellem 10 og 14 dage til vi får vareleverancer. Det har uendeligt store betydning for os, at det har ændret sig så meget, siger Olav Thomsen.

Det er specielt varer som mælkeprodukter og frugt der er mangel på. og Ifølge chefen skyldes de mange meter tomme hylder, at Royal Artic Line har ændret sine sejlplaner, så der nu kun kommer skib med varer hver 10 dag i stedet for en gang om ugen.

- Vi er et moderne samfund. Vi skriver 2010, hvor kunderne har brug for at få friske varer hele tiden. Men så går man ud og ændrer sejlplanen, så kunderne nu skal til at have ældre varer. Vi mener, at det ikke stemmer overens med de holdninger, man har givet udtryk for fra Selvstyrets side, siger Olav Thomsen.

Kalaallit Nunaanni Brugseni har sammen med Pisiffik henvendt sig til Royal Arctic Line for at få sagen drøftet, og selvom Royal Arctic Line selv vil få sagen drøftet, vil de som udgangspunkt ikke ændre ved vintersejlplanen. Jakob Strøm fra Royal Arctic Lines marketingsafdeling siger:

- Vi vil ikke som udgangspunkt ændre i sejlplanen her og nu, men vi vil høre hvad kundernes problemer er, hvilke oplevelser de har haft, hvilke omkostninger de har haft.Og hvis det er noget, der opvejer den fordel som vi har af ændringerne, så vil vi selvfølgelig gå hen og genoverveje den, siger Jakob Strøm fra Royal Arctic Lines marketingsafdeling.

Det er kun i vinterperioden - det vil sige fra januar til april - at Royal Artic Line kun anløber cirka hver tiende dag. Resten af året er der anløb hver uge.