Foto: Nils Baum, Bureau for Inatsisartut

Bred opbakning tll den kommende finanslov

Finansloven er stort set på plads, lyder det samstemmende fra de politiske partier i Inatsisartut. Der tegner sig et bredt flertal for finansloven for næste år, lyder meldingerne fra tinget.

Alt tyder på, at den allerede er i hus, når de sidste forhandlinger med Inuit Ataqatigiit er afsluttet senest fredag, fortæller IA's ordfører, Naaja Nathaliensen:

- De sidste par timers forhandlinger har været i en god tone, og vi står da nærmere hinanden, end vi har gjort.

- Vi har mødt en åbenhed omkring nogle af de punkter, der er IA’s hjertesager, som er en ordentlig arbejdsløshedsbekæmpelse, et fokus på de unge og de udsatte og som handler om at gøre tingene ordentligt og realistisk, siger IA's ordfører Naaja Nathanielsen til KNR.

Læs også Få tal i finanslovsdebatten

Ordfører for Siumut Jens Immanuelsen roser finansloven, som den ser ud nu.

 - Finansloven er et godt fundament for det fremtidige politiske arbejde. Og det har vi sagt siden førstebehandlingen, selv om vi ikke nødvendigvis er enige i alt, pointerer han.

Roser uden torne
Tillie Martinussen fra Demokraterne er ligeledes tilfreds med finansloven, som den ser ud. Og det har været nemt at nå til enighed i Finansudvalget, siger hun.

- Nej, bestemt ikke. Jeg synes faktisk, det har været meget, meget gode forhandlinger og et godt samarbejde Finansudvalget har haft.

- Alle partierne i Finansudvalget skal have ros. Det har været et rigtig godt samarbejde, vi har haft, siger Demokraternes ordfører, Tillie Martinussen.

Læs også Vittus: Jeg kan løfte opgaven

På spørgsmålet om finansloven så er hjemme, siger ordfører Sten Lynge fra koalitionspartiet Atassut, at det kan man godt sige, den er.

 - Vi er færdige med at forhandle de store emner. Så de samlede forhandlinger er stort set på plads, siger Steen Lynge fra Atassut.

Læs også Anda: Vi lytter til alle

Partii Naleraq er tilbage vendt tilbage efter at have meldt sig ud af finanslovsforhandlingerne via en invitation fra Andreas Uldums vikar i stolen som naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq.

- Der er selvfølgelig gode ting, men den indeholder også meget andet, som vi fra Partii Naleraq finder kritisabelt, siger Anthon Frederiksen, der har svært ved at acceptere reformer og afgifter.

Tredje og sidste behandling af finansloven er fastsat til den 20. november.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt