Helle Thorning-Schmidt på folketingets talerstolFoto: Folketinget

Bred nordatlantisk støtte til Thorning

Thorning-Schmidt får med stor sandsynlighed samme opbakning fra Grønland og Færøerne som i dag ved det kommende Folketingsvalg, viser meningsmåling.

Mens valgkampen til Folketinget for længst er gået uofficielt i gang i Danmark, ser statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ud til at kunne være sikker på samme støtte, som regeringen i dag får fra de nordatlantiske mandater i Folketinget.

Ifølge en dugfrisk meningsmåling fra Færøernes største avis, Sosialurin, bliver de samme to færøske partier, som i dag er er repræsenteret i Folketinget - Socialdemokraternes søsterparti, Javnadarflokkurin, og det borgerlige parti, Sambandspartiet - nemlig genvalgt.

Se meningsmålingen: Færøsk meningsmåling om Folketingsvalg

Og med tradition for at de grønlandske mandater i Folketinget støtter en socialdemokratisk regering, har Helle Thorning-Schmidt tre ud af fire mulige mandater i ryggen.

Stor forskel på Lagtings-og Folketingsvalg
De to nuværende politikere fra Færøerne, Sjurdur Skaale fra Javnadarflokkurin og tidligere lagmand Edmund Joensen fra Sambandspartiet, har dermed gode chance for at blive genvalgt. Begge genopstiller nemlig til Folketinget, har de meddelt.

Dog har Joensens parti, Sambandspartiet, hårde tider på Færøerne, hvor partiet sidder i spidsen for Lagtinget. Partiet har bl.a. været udskældt for en skattereform, der har betydet flad beskatning og skattelettelser til personer med høj indkomst. Senest har lagmand Kai Leo Johannesen også fået kritik for at ville modtage flygtninge fra Syrien til Færøerne. En udtalelse, som han nu har trukket tilbage.

Ifølge mandagens meningsmåling på Færøerne står Sambandspartiet til at miste regeringsmagten i Lagtinget, når færingene går til valg senest til oktober i år.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt