Brand i bygning ved Uummannaq Børnehjem

Et hus tilhørende børnehjemmet i Uummannaq nedbrændte søndag. Beboeren i huset kom ikke til skade, men ilden var vanskelig at bekæmpe i det gamle hus.
Foto © : Franz Petersen
Skrevet af Kathrine Kruse
08. januar 2019 06:46

En bygning ved børnehjemmet i Uummannaq, som børnehjemmet bruger som udslusningshjem for tidligere beboere, blev voldsomt beskadiget af brand i weekenden.

Men heldigvis kom ingen til skade, fortæller leder af børnehjemmet, Ann Andreassen. 

- Børnene har det fint. De tog det stille og roligt, og de var omgivet af nogle gode voksne mennesker, som har styr på det. Så børnene har det godt, fortæller hun.

Beboer blev reddet

Politiet i Uummannaq fik anmeldelse om branden kl. 8:30 søndag morgen, hvorefter de rykkede ud til stedet.

- Beboeren blev bragt til sygehuset, og bekæmpelsen af branden blev påbegyndt, fortæller fungerende politikommissær i Ilulissat, Palu Petersen.

Bygningen lå lige ved siden af børnhjemmet, men redningsmandskabets arbejde på stedet beroligede børnehjemmets ansatte og beboere, fortæller børnehjemmets leder.

- Vi følte os trygge. Og på den måde kunne vi tage os af vores børn, fordi vi hele tiden så, hvor hjælpsomme de var, både politiet og brandfolkene. De gjorde alt for at slukke branden, siger Ann Andreasen.

Byen løb tør for vand

Men slukningsarbejdet var svært og endte med at tørlægge byen for vand. Det var derfor først sent på natten mellem søndag og mandag, at branden blev slukket.

- Vi troede, at ilden var slukket ved et-tiden. Og så blussede den op igen. Så det var en lang dag i går, og det er hårdt at  stå og kigge på, når sådan en bygning brænder, siger børnehjemsleder Ann Andreasen.

Politiet efterforsker nu årsagen til branden.