Foto: Scanpix

Boris Johnson er ny premierminister

55-årige Boris Johnson, der er tidligere udenrigsminister og stor brexittilhænger, er valgt som konservativ leder og ny premierminister.

Storbritannien næste premierminister hedder Boris Johnson.

Det står klart, efter at resultatet af en afstemning blandt Det Konservative Partis omkring 160.000 medlemmer tirsdag er blevet offentliggjort.

55-årige Johnson, der er tidligere udenrigsminister og stor brexittilhænger, er valgt som konservativ leder og ny premierminister foran modkandidaten og den nuværende udenrigsminister, Jeremy Hunt.

Det blev til en klar sejr til Johnson, der modtog 92.153 stemmer. Hunt fik 46.656 stemmer. I alt stemte 87,4 procent af de stemmeberettigede partimedlemmer.

May gik af i juni

Boris Johnson tiltræder officielt som premierminister onsdag. Her overtager han tøjlerne fra Theresa May, der 7. juni officielt meddelte sin afgang.

May trådte af, efter at hun ad flere omgange havde forsøgt at stemme en aftale om brexit igennem i det britiske Underhus.

Det lykkedes ikke, og derfor er det nu op til Boris Johnson at styre briternes farvel til det europæiske fællesskab. Han har på forhånd sagt, at Storbritannien forlader EU som planlagt senest 31. oktober - aftale eller ej.

Stort set siden Theresa May trådte tilbage som partiformand i juni har den tidligere London-borgmester været favorit til at overtage posten foran udenrigsminister Jeremy Hunt, skriver dr.dk.

Men med sine markante EU-skeptiske holdninger er Boris Johnson en mand, der har delt vandene i partiet, og i løbet af de seneste dage har flere ministre allerede udtrykt, at de med Boris Johnson som partileder og premierminister ser sig nødsaget til at træde tilbage.

Selv trådte Boris Johnson tilbage som udenrigsminister sidste sommer netop som protest mod den plan, Theresa May havde lagt for sine forhandlinger med EU, skriver dr.dk.


    
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt