Borgerne i Ilulissat om corona: Det er skræmmende

I sidste uge blev der konstateret en coronasmittet i Ilulissat. Borgerne i turistbyen er skræmte.

En ny coronasmittet blev fundet i Ilulissat sidste uge. Borgerne i turistbyen er skræmte.

For en uge siden meddelte formanden for Nalakkersuisut, Kim Kielsen (S) at der var konstateret to nye tilfælde af coronavirus i Grønland. En i Ilulissat og én i Aasiaat.

KNR har besøgt Grønlands tredjestørste by og talt med borgere på gaden. Flere fortæller, at de er forskrækkede over den nye situation.
 
 
Arnannguaq Alataq fra Qaanaaq er på kursus i Ilulissat, og hun kunne næsten ikke holde tårene tilbage da hun hørte om den nye situation.

- Vi var lige begyndt på kurset, da vi blev informeret om den nye smittede. Jeg fik tåre i øjnene, jeg tænkte hun på mine børn. Jeg håber jeg kan komme hjem imorgen. Man skal virkelig passe på. Når man har rørt noget, skal man altid spritte hænderne og prøve at holde afstand fra folk, siger hun.
 
 
 
 
KNR har også talt med Nukannguaq Johansen, der er førtidspensionist på grund af enkronisk sygdom. Derfor er han også meget skræmt.
 
- Det er selvfølgelig skræmmende, især fordi vedkommende, som er blevet smittet, ellers var testet negativ. Det er skræmmende for os borgere, derfor skal man teste og teste.
 
- Jeg er bange, fordi jeg har en sygdom, og jeg er sikker på, at mange andre også har sygdomme. Derfor skal man virkelig holde øje med dem, der ankommer. Vi må og skal overholde anbefalingerne.
 
 
 
 
Karen Jensen arbejder på Hotel Arctic, der ligger i byen, og da hun fandt ud af, at der var en person med coronavirus i byen, var hun på arbejde:
 
- Jeg blev selvfølgelig bange. Det er virkelig noget, man gruer for. Jeg tænkte: Skal jeg så også blive smittet?
 
- Vi skulle ellers rejse til Danmark, men vi blev nødt til at aflyse det. Det er ærgerligt. Det er ikke sjovt at virusset er nået til Grønland. Jeg håber, at det hele vil blive godt igen, siger hun.
 
Begge de to personer, der er smittet med coronavirus i Grønland lige nu, har det godt. Det meddelte landslæge Henrik L. Hansen i går på et pressemøde. Ingen af dem er alvorligt syge, og der er heller ikke noget, der tyder på, at de har smittet andre.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt