Der er kommet nye datoer for borgermøderne i Sydgrønland. Det bliver fra 5. til 9. februar. Arkivfoto.

Borgermøder om Kuannersuit er udskudt til februar

Borgerne sydpå må vente med at komme til orde og sige deres mening om Kuannersuit-mineprojektet. Høringerne er udskudt på grund af coronavirus.

Mange har ventet spændt på borgermøderne om det omstridte Kuannersuit-mineprojekt i Sydgrønland. Men de må vente lidt endnu. 

På grund af risiko for smitte med coronavirus er borgermøderne nemlig blevet rykket frem, skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

De var oprindeligt sat til at foregå fra den 22. januar til den 26. januar, men datoerne er nu flyttet til den 5. til den 9. februar. 

LÆS OGSÅ Borgermøde om Kuannersuit starter den 22. januar

Det er på grund af den seneste udvikling i coronasituationen i Danmark, forklarer Jørgen Hammeken-Holm, der er departementschef for Departementet for Mineralske Råstoffer.

Den har betydet, at selvstyret hurtigst muligt vil hente sine landsmænd hjem fra Danmark til Grønland. Og hjemrejseaktiviteten i den forbindelse giver en forøget smitterisiko her i landet, forklarer departementschefen.

- For at mindske risikoen har vi valgt at udskyde borgermøderne til starten af februar, hvor vi forventer, at hovedparten af de rejsende er kommet tilbage fra Danmark, og at de har været i karantæne i fem dage, siger han.

Nye datoer fra 5. til 9. februar

Men der er stadig en risiko for, at borgermøderne igen bliver udsat. 

- Det er der en sandsynlighed for. Det er coronasituationen, der bestemmer, hvordan de her rejseaktiviteter skal foregå, siger Jørgen Hammeken-Holm.

De offentlige borgermøder afholdes i forbindelse med, at høringsmaterialet om mineprojektet er blevet offentliggjort og er til offentlig høring på Selvstyrets hjemmeside.

Borgermøderne er tilrettelagt med henblik på at give borgerne mulighed for at få projektet præsenteret og efterfølgende stille spørgsmål, afgive erklæringer m.m. til projekthaveren, myndighederne og uafhængige eksperter på råstofområdet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt