Foto: Aqqalu Augustussen

Borgere samler underskrifter for videoovervågning af deres hunde

Der er problemer med hundemishandling og den lange afstand fra byen gør det svært for slædekuske at holde øje med deres hunde, fortæller en slædekusk fra Sisimiut, som samler underskrifter ind for at få kommunen på banen.

Den nye hundeplads kom i brug i foråret, flere kilometer væk fra byens centrum. Men det nye område har medført en stribe problemer, fortæller Navarana Lennert. 

- Folk mishandler hundene, hundene bliver kørt over og mange andre dårlige ting bliver begået mod hundene og så er de for tæt på hinanden, siger hun.

LÆS OGSÅ Børnebøg om slædehunde på vej

Ifølge hende er et af de største problemer, at hundehvalpe bliver bidt ihjel, fordi hundene står for tæt på den nye plads. 

Navarana Lennert oplyser, at op mod 38 personer har slædehunde i den nye hundeplads, som kommunen har anlagt. 

Den lange afstand til hundepladsen gør det svært for hundeejerne at holde øje med deres hunde. Derfor er der behov for videoovervågning, som skal være med til at forebygge mishandling og optage ubudne gæster. 

LÆS OGSÅ Hundeslædekulturen skal bevares

- Hundene skal jo have opsyn 24 timer i døgnet næsten. Nu er der jo ikke nogen, der kan holde øje med dem, selvom der plejer at komme hundeejere. Men, de kan heller ikke komme så tit, fordi den ligger så langt væk, så derfor vil vi gerne have videoovervågning.

Navarana Lennert og en række andre slædekuske er gået sammen om at indsamle underskrifter, der skal få kommunen til at sætte overvågningen af pladsen i gang.  

Indtil nu har de samlet op mod 150 underskrifter, som skal sendes til kommunalbestyrelsen i løbet af næste uge.

- Det kunne være en stor hjælp hvis kommunen kunne støtte op omkring videoovervågning. Det ville være mere betryggende, siger Navarana Lennert.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt