Borgere må vente på deres morgenbrød

Søndag morgen måtte borgere i både Aasiaat og Nuuk gå forgæves til deres lokale butik. Der var nemlig ingen medarbejdere til at åbne.
Søndag morgen stod flere borgere og ventede foran Pisiffik og Spar i Aasiaat samt Brugseneeraq i Bydelen Atertaq i Nuuk, da butikkerne ikke åbnede som planlagt Foto © : Google Street view
Skrevet af Merete Lindstrøm
16. februar 2020 12:25
Versionist Mads Lynge

De åbningstider, som butikkerne oplyser, er én ting, men hvornår butikkerne åbner, kan være en andet. Det oplevede flere borger fra Aasiaat i dag søndag. Og samme billede tegnede sig i Nuuk, hvor en borger skriver om situationen på Facebook.

I opslaget skriver han om, hvordan der er sendt livevideo af to butikker i Aasiaat, hvor folk står udenfor og venter en time efter, at der burde være åbent.

Han skriver også, at det skyldes medarbejdere, der ikke er mødt ind som de skulle, og at det er samme sag i Brugseneeraq i bydelen Atertaq i Nuuk. KNR har fået bekræftet historien af borgeren i Aasiaat. 

To timer efter, opslaget blev lagt op, har flere end 112 kommenterer sagen.

'Slapt', 'dårligt', 'flovt', 'ansvarsløst' er bare nogle af de ord, der bruges i kommentarsporet, men der er også andre, der forsøger med en konstruktiv tilgang om, hvordan man kan løse problemet med udeblevne medarbejdere.

Adm. direktør i Pisiffik, Per Steen Larsen, er ked af situationen.

LÆS OGSÅ Mangel på kolleger gør sommeren hård for medarbejdere

- Den lokale ledelse i Aasiaat blev ringet op klokken otte om, at butikkerne ikke var åbnet. De fik åbnet begge butikker indenfor en halv time, siger han.

Direktøren forstår godt, at det er irriterende for dem, der er tidligt på færde for at hente morgenbrød.

- Vi beklager selvfølgelig ulejligheden for vores kunder, der har måtte vente.

Direktøren bekræfter, at situationen er opstået på grund af, at de medarbejdere, der skulle åbne, ikke er mødt ind.

Det har ikke været muligt at få fat i Brugsenis administration for at høre, hvad deres forsinkede åbningstid i butikken i Nuuk skyldes.

LÆS OGSÅ Lønbonus skal skabe stabile medarbejdere