- Jeg håber, at virussen er væk, når vi åbner igen. Jeg håber heller ikke, at der kommer flere smittede, når landet åbner igen. Jeg synes, at Naalakkersuisuts handling er meget flot, siger Ulunnguaq Josefsen.Foto: KNR/Marie Kuitse Kristensen

Borgere i Nuuk: Helt okay at byen stadig skal være lukket ned

Nuuk er lukket ind til 30. april. Men det er helt ok, mener dem, som KNR mødte på gaden.

I Nuuk har 11 mennesker været smittet med coronavirus - og de er allesammen raske igen.

Alligevel bliver flyene stående på jorden, og det er umuligt at rejse ind og ud af landet.

I Nuuk er skoler og dagsintitutioner lukket, og det samme er restauranter, barer og flere butikker. 

Det er forbudt for flere end 10 personer at samle sig - og sådan vil det være indtil foreløbig 30. april, siger formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen. 

Men det er helt okay, mener folk i Nuuk. 

 

 

Velhelm Kristoffersen: 

- Jeg synes, det er okay. Især i forhold til det sikkerhedsmæssige. 

 

 

 

Hanne Pedersen:

- Det er okay. Jeg kan se i dag, at folk samles i grupper f. eks. i dag kan vi se at folk samles i grupper, og det er meget betænkeligt. Jeg er selv gået udenfor, men jeg synes, at det er fornuftigt med en forlængelse af forbuddene. Det er ikke en god idé at lukke alt op på én gang.

 

Christian Broberg:

- Jeg synes, at en forlængelse af forbuddene er rigtigt. Vi ville ellers gerne have været på arbejde, men det må vi ikke, og det er forståeligt nok. Vi har jo set andre steder, at nogen dør af coronavirus.

 

 

Ulunnguaq Josefsen:

- Sikkerhedsmæssigt er det godt beslutning, for tænk på børn og ældre - ja os allesammen. Det er ensomt nu, men det er okay at forlænge nedlukningen af Nuuk.

- Jeg håber, at virussen er væk, når vi åbner igen. Jeg håber heller ikke, at der kommer flere smittede, når landet åbner igen. Jeg synes, at Naalakkersuisuts handling er meget flot.
 

Kommentarer