Politiets indtrængningshold var torsdag i aktion i Qasigiannguit, hvor en farlig gerningsmand blev pågrebet af flere politifolk. Politiet var blevet fløjet fra Nuuk Foto: Grønlands Politi

Efter anholdelse: Borger kritiserer politiets aktion i Qasigiannguit

Politiet kan endnu ikke udtale sig nærmere om en anholdelse efter drabsforsøg i Qasigiannguit, da man stadig efterforsker sagen. En borger kritiserer, at politiet ikke advarede borgerne under aktionen.

Politiets indtrængningshold var torsdag i aktion i Qasigiannguit, hvor en farlig gerningsmand blev pågrebet af flere politifolk. Politiet var blevet fløjet fra Nuuk til den ellers fredelige by Qasigiannguit.

Ifølge politiet er gerningsmanden involveret i drabsforsøg og har udøvet grov vold mod en person samt fremsat trusler på livet.

- På vej hjem hørte jeg, at der var skyderi. Og vi kunne ikke gå udenfor igen, siger Rakel Sandgreen, der er forstander på Villads Villadsenip Efterskolia med 62 elever.

- Og jeg havde lige set tre elever, der tog hen for at fodre hunde. Så jeg blev meget bekymret, fortæller Rakel Sandgreen.

LÆS OGSÅ Mand anholdt i Qasigiannguit efter drabsforsøg

På det tidspunkt var der én vagt til at holde øje med de 62 elever på Villads Villadsens efterskole. Og Rakel Sandgreen blev derfor nervøs og ringede til vagten.

- Jeg så det bevæbnede politi fra bilen. Så blev jeg meget bekymret. Og da vi nåede hjem, ringede jeg til efterskolen og sagde, at de skulle blive indenfor og samle eleverne, fortæller Rakel Sandgreen.

Derfor mener hun at politiet bør have advaret borgerne om aktionen.

- De kunne i det mindste have kontaktet os og sagt, at vores elever skulle blive inden døre. Og vi vidste intet om det, siger Rakel Sandgreen.

Grønlands Politi oplyser til KNR, at politiet ikke kan melde noget ud før en hændelse af hensyn til personalets sikkerhed og i forhold til politiets strategiske og operative mål.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt