Ujakkaartartut, Naala Rasmussen, Bjarne Herbert Hansen aamma ane Mette NoahsenFoto: Simon Uldum/KNR

AWG 2018 Bjarne skal forsvare guldmedaljen fra AWG 2016

Konkurrencerne i langrend ved Arctic Winter Games 2018 bliver afviklet i skisportsstedet Fort Smith Nordic Center, og det grønlandske langrendshold har indtil videre sikret sig en guldmedalje.

Fort Smith: Opdateret med sidste nyt og nyt tidsstempel kl. 11.37, lokal tid.

Landstræner for det grønlandske langrendshold, Øystein Slettemark, oplyser i en mail KNR, at sprinten i morgen, som Bjarne Herbert Hansen deltager i, kommer til at foregå i fristil, det vil sige skøjt, og ikke som i klassisk stil som omtalt i artiklen. 

Det er samme stil som under AWG 2016, hvor Bjarne Herbert Hansen vandt guld. Det giver Bjarne større medaljechancer, og måske hans anden guld under AWG 2018.

Bjarne Herbert Hansen vandt guld 10 kilometer fællesstart, fristil. Han er glad for sin præstation, men er lidt forsigtig med at spå om sine chancer i sit sidste løb på fredag.

- Der er ikke så mange stigninger på løjpen, så det var ikke så anstrengende, men lidt svært alligevel. Vi gav den max gas hele vejen, så det var til tider ret hårdt, fortæller langrendsløberen Bjarne Herbert Hansen.

Han har indtil videre gennemført to løb, og har sidste konkurrence på fredag, hvor den står på sprint. Om vi kan regne med endnu en guldmedalje, siger han:

- Det håber jeg, men tvivler lidt på det, jeg er ikke så stærk i den klassiske stil, siger Bjarne Herbert Hansen.

LÆS OGSÅ Kulturaften i Fort Smith

Tilfreds landstræner

- Jeg sagde på forhånd, at det ville være svært at udtale sig om resultaterne. Men hvis de gør deres bedste, så er jeg tilfreds. Men de gjorde det rigtigt godt i går, Bjarne Hansen vandt 10 kilometer fællesstart, og det var en meget spændende, da han vandt med kun sekstendedel sekund, og det var fedt at se, da han tog nogle rigtigt gode valg undervejs i løbet. Det er svært at sige på forhånd, hvordan det vil ende, da vi ikke kender vores konkurrenter. Men han tog nogle taktiske rigtigt gode valg undervejs i konkurrencen, og det var fedt at se, siger Øystein Slettemark.

Landstræneren fortæller at det er lidt anderledes forhold de konkurrerer under her i Fort Smith. Løjpen er lidt smallere, så man skal kæmpe lidt mere om pladsen.

- En del af løbene har ikke så stejle bakker. Men de 10 kilometer i løbet i går havde nogle stejle gode bakker, så det var en løjpe, som godt kan minde om de grønlandske løjper. Men ellers vil jeg sige, at sneen er nok en del hurtigere end det, som vi normalt oplever i Grønland, så der er fart på feltet, når de kører, siger Øystein Slettemark.

LÆS OGSÅ Se medaljefordelingen på AWG's 3. dag

Stærke modstandere og en guldmedalje at forsvare

- Det er lidt svært at sige. Jeg har ikke så store forventninger til pigernes stafet, da jeg kan se, at der er mange stærke løbere. Men til gengæld er der sprint på fredag, og der tror jeg, at vi måske kan gøre det godt, siger Øystein Slettemark og fortsætter:

- Bjarne Hansen har en guldmedalje fra AWG 2016, som han skal prøve at forsvare, så han kan gøre det godt. Men denne gang er sprinten i klassisk, og det passer ham måske knap så godt som skøjtestil, men jeg tror, at han kan gøre det godt alligevel.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt