Ekspert: Bitcoin er en ustabil størrelse

Den populære digitale valuta Bitcoin er en ustabil størrelse. Alene i september er værdien af en enkelt Bitcoin steget og faldet med flere tusind kroner.
Foto © : Pixabay
29. september 2017 14:21

Her i landet har 600 personer meldt sig ind i jagten på den store gevinst. Men de risikerer også at miste deres penge, hvis værdien falder, fortæller en ekspert.

Værdien af den digitale valuta er nemlig kun bestemt af, hvor mange der vil investere i Bitcoins. Hvis interessen falder - falder værdien, fortæller Christian Pedersen, direktør for IT-firmaet Zentura IT.

- Det betyder, at den værdi du har, den kan rigtig hurtigt forsvind, men den kan også rigtig hurtigt blive rigtig mange penge værd, siger Christian Pedersen.

LÆS OGSÅ Bitcoin-bølgen vokser i Grønland

Bitcoin er en digital valuta som folk kan investere i på internettet. Der er ingen pengesedler eller mønter, som man kender fra fysiske valutaer som dollar og kroner, der til dels er reguleret af stater som USA og Danmark.

Det holder kurserne stabile - imodsætning til Bitcoin, som kun er styret af markedet. 

- En traditional valuta som kroner har en politisk regulering. Det vil sige, at alle vil gerne sørge for at der er en politisk interesse at tingene ikke skal eksplodere og tingene skal være stabilt, siger Christian Pedersen.

I starten af denne måned havde kostede én Bitcoin 29.000 kroner, to uger senere faldt værdien til 24.000 kroner, og nu koster en Bitcoin 34.000 kroner.