Biskop: For få stiller op til menighedsrådsvalget

Der er mangel på kandidater til menighedsrådene. Så nu vil biskoppen holde et seminar.
Det Paneeraq Siegstad Munks første valg i spidsen for kirken i Grønland. Hun blev valgt i oktober sidste år, og tiltrådte 1. december.  Foto © : KNR
14. marts 2021 11:19

Når vi skal til stemmeurnerne 6. april, er det ikke kun for at finde kandidater til Inatsisartut og kommunerne - der skal også vælges medlemmer til Grønlands menighedsråd. 

Men ikke alt er fryd og gammen, for der mangler kandidater til menighedsrådene i flere byer, siger biskop Paneeraq Siegstad Munk.

For eksempel er der kun tre kandidater, der er klar til at springe ind i menighedsrådet i Sisimiut - og der skal være syv medlemmer.

- Vi håbede naturligvis, at flere ville stille op, siger hun. 

LÆS OGSÅ Paneeraq Siegstad Munk bliver ny biskop i Grønland

Hun kan kun gætte på, hvorfor det er sådan:

- Det kan være, at interessen er faldet. Man får ikke løn for at være medlem af et menighedsråd, siger hun. 

Men biskoppen har en plan for, hvordan man skal gøre det mere attraktivt.

- Det er vi nødt til, for hvis vi ser på de tre seneste valg, er antallet af kandidater faldende. Derfor er det på tide at revidere menighedsrådet, hvis vi vil komme problemet til livs, siger hun.

Seminar med provster

Efter 6. april skal der holdes kurser sammen med provsterne. Og så skal der være et seminar.

- Vi afholder et seminar samtidig, hvor jeg vil høre de valgte menighedsråd om deres meninger og ideer, siger Paneeraq Siegstad Munk.

- Vi vil altid bevare håbet, jeg ser positivt på fremtiden.

Når menighedsrådene mangler medlemmer, har det tidligere været sådan, at medlemmerne selv har været ude for at hverve nye. 

Det Paneeraq Siegstad Munks første valg i spidsen for kirken i Grønland. Hun blev valgt i oktober sidste år, og tiltrådte 1. december.