Birna-sagen: Thomas Møller Olsen er overført til fængsel i Danmark

Thomas Møller Olsen, der er dømt for drabet på den islandske kvinde Birna Brjánsdóttir, er blevet overført til et fængsel i Danmark.
Thomas Møller Olsen afsoner nu sin straf på 19 års fængsel i Vestre Fængsel i København. Foto © : Kriminalforsorgen
11. oktober 2019 11:45

Den drabsdømte grønlandske mand Thomas Møller Olsen er blevet overført fra Island til et fængsel i Danmark.

Det skriver det islandske medie RÚV.

Thomas Møller Olsen blev i september 2017 idømt 19 års fængsel for drabet på den 20-årige islandske kvinde Birna Brjánsdóttir i januar samme år og forsøg på indsmugling af hash.

Det var ifølge Thomas Møller Olsens forsvarer Björgvin Jónsson hans klients eget ønske at komme til Danmark og afsone resten af sin straf.

Sidder nu i Vestre Fængsel

Forsvareren fortæller til RÚV, at Thomas Møller Olsen nu sidder fængslet i Vestre Fængsel i København.

Ifølge det islandske medie har processen med at få Thomas Møller Olsen overført til Danmark taget lang tid, fordi de danske myndigheder bad om en meget udførlig oversættelse af sagens dokumenter.

LÆS OGSÅ Dom i Birna-sag stadfæstet

Første oktober gav Danmark dog tilladelse til overflytningen, og få dage senere blev Thomas Møller Olsen overført til Danmark.

Thomas Møller Olsen har siddet fængslet i Island siden januar 2017, hvor han blev anholdt for drabet på Birna Brjánsdóttir.

Har nægtet sig skyldig

Efter den historisk hårde dom i september 2017 ankede Thomas Møller Olsen dommen til landsretten, der stadfæstede den i november sidste år.

Thomas Møller Olsen har gennem hele sagen nægtet sig skyldig i drab.

LÆS OGSÅ Drabet der rystede Island

Sagen om den unge islandske kvindes forsvinden og den efterfølgende drabssag trak store overskrifter i Island og flere andre lande.

Rigtig mange islændinge var involveret i eftersøgningen, som betegnes som en af de største i Island. Og selve drabssagen var udsædvanlig i islandsk sammenhæng, for landet har sjældent haft drabssager, hvor ofret og gerningsmanden ikke kender hinanden.