Biolog skal undersøge livet i Ilulissat Isfjord

Et forskningsprojekt, der skal undersøge livet i Ilulissat Isfjord, har fået 1,7 millioner kroner. Det er biologen Sascha Schiøtt, der har modtaget pengene til sin ph.d. for at kunne kigge nærmere på det unikke økosystem.
Foto © : Pinngortitaleriffik - Grønlands Naturinstitut
05. november 2018 13:17

Biolog Sascha Schiøtt har modtaget omkring 1,7 million kroner til at gennemføre sit ph.d.-projekt, som handler om økosystemet i Ilulissat Isfjord.

- Det gør selvfølgelig, at vores undersøgelser bliver muliggjort, så vi kan rejse til Ilulissat og foretage nogle indsamlinger og prøver, der skal analyseres, siger hun til KNR. 

LÆS OGSÅ 200 millioner klar til nyt forskningsskib

Det er Aage V. Jensen Charity Foundation, der har doneret pengene, som altså gør det muligt for Sascha Schiøtt at begynde på ph.d studierne ved Arktisk Forskningscenter på Aarhus Universitet.

I sit speciale fra sidste år beskæftigede hun sig med ringsælerne og hellefisken i Ilulissat Isfjord, og derfor vil hun i sin ph.d arbejde videre med det unikke økosystem i den verdensberømte isfjord.

LÆS OGSÅ Fond klar med 16 millioner kroner til Isfjordscenter

- Der er et stort fiskeri i området, og så har vores forrige undersøgelser vist, at ringsælen holder til inde i fjordsystemet året rundt. Det er meget specielt, da andre ringsæler omkring Grønlands vestkyst bevæger sig over store områder, mens dem, der er inde i fjordsystemet, bliver inde i fjorden, siger Sascha Schiøtt.

LÆS OGSÅ Arktisk workshop om forskning og uddannelse