Billigere internet kom et skridt nærmere

På TELE Greenlands generalforsamling, som blev afholdt i går, kunne selskabet fremvise et overskud før skat på 71 millioner kroner og et udbytte til Grønlands Selvstyre på 32 millioner.
Skrevet af Karsten Sommer
03. maj 2012 06:26

Og det resultat kommer til at betyde højere internethastigheder, blev det annonceret.

Dagen før generalforsamlingen, fik TELE Greenland nemlig myndighedernes tilladelse til at øge hastighederne, både på det mobile bredbånd og på ADSL-produkterne.

- Det er meget glædeligt, at vi allerede få timer efter, at vi havde myndighedernes godkendelse, kunne levere højere hastigheder på mobilt bredbånd, udtalte bestyrelsesformand Agner N. Mark.

For ADSL-produkterne bliver de nye hastigheder introduceret inden udgangen af maj.
TELE vil også bruge penge på at udbygge dækningen af det mobile bredbånd, så 6 nye byer i år vil få dækning.

Og TELES gode resultat har også skabt visse forventninger fra Naalakkersuisuts side. De regner med at TELE får afsluttet installation af DVB-T, så alle byer og bygder kan være dækket med digitalt TV inden udgangen af i år.

Derudover at bygderadiokæder bliver opgraderet, så de sidste bygder, bl.a. på østkysten, inden udgangen af 2012 vil have bedre muligheder for fjernundervisning og telemedicin.

Endelig giver Naalakkersuisut Tele Greenland et vink med en vognstang om, at det gode 2011-resultat også skal komme forbrugerne til gode i form af billigere internet.