Billedserie: Kim Kielsen fik besøg af Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen tilbragte præcis et døgn i Grønland på besøg hos formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen
Skrevet af Christine Hyldal
19. august 2019 17:16

Søndag middag landede statsminister Mette Frederiksen (S) i Nuuk. 

Et døgn skulle hun tilbringe sammen med Kim Kielsen fra hendes socialdemokratiske søsterparti, Siumut. Og besøget kom pludselig til at stå i et lidt andet lys, efter at det fredag kom frem, at den amerikanske præsident Trump tilsyneladende har ytret ønske om at købe Grønland. Historien blev bekræftet at Trump selv søndag aften.

Derfor måtte Mette Frederiksen og Kim Kielsen under besøget flere gange gentage for de fremmødte journalister: 

- Nej, Grønland er ikke til salg.

LÆS OGSÅ Mette Frederiksen: Grønland er ikke til salg

Besøget i Grønland er Mette Frederiksens første som statsminister. Lige umiddelbart efter hun landede, gik turen til bygden Kapisillit i bunden af Nuup Kangerllua. Her besøgte Hun og Kim Kielsen børn fra børnehjemmet Meeqqat Illuat, der er på lejrtur.   

Netop socialområdet har de to også drøftet under besøget.For der skal handles hurtigt, når der gælder hjælpen til Grønlands børn.

- Det, der er besluttet, er, at de to socialministerier har sat et arbejde i gang på tværs. Danmark skal spille en stærkere rolle i socialområdet, som er et hjemtaget område. Og det skal ret hurtigt på plads mellem ministerierne, sagde Mette Frederiksen på pressemødet. 

LÆS OGSÅ Mette Frederiksen og Kim Kielsen: Trumps besøg fylder en del

Mandag formiddag stod den på besøg og håndtryk hos Grønlandsbanken, Royal Arctic Line og Arktisk Kommando, inden der blev holdt pressemøde i Hans Egedes Hus. 

Herefter rejste Mette Frederiksen videre til nordisk statsministermøde i Island.