Billedkunst og smykker på tapetet

Sommerudstillingen i Katuaq kan i år præsentere to kunstnere med hver sit formsprog. Den ene er den 40-årige billedkunstner Ivalo Abelsen og den anden er den 39-årige ædelsmed Hanne Bruun.
27. juni 2011 12:11

Begge har grønlandsk baggrund og inspirationen i deres kunst er hentet fra de arktiske egne: Historien, naturen og kulturen.

Ivalo Abelsen er uddannet lærer i billedkunst og formgivning og er cand. mag. i kultur og samfundshistorie fra Ilisimatusarfik. Hun har undervist som gæstelærer på Kunstskolen i Nuuk og er i det daglige fastansat som adjunkt på GU i Nuuk med speciale i billedkunst.

Hun har tidligere udstillet i Selvstyret, i Slotssalen i Frederiksberg Have og blandt andet i Nationalmuseet og Nuuk kunstmuseum.

Hendes medudstiller i Katuaq - Hanne Bruun - er oprindeligt uddannet fyioterapeut og senere uddannet formgiver i metal i Amsterdam i Holland, hvor hun fortsat er bosat. Hun har været væk fra Grønland i 15 år, men som hun siger, så er det dog den grønlandsk natur og kultur, der kendetegner hendes arbejder.

Sommerudstillingen i Katuaq kan ses i perioden 30. juni til 1. august.