Foto: Erik Flemming Sanimuinaq Pedersen

Betonvej vækker glæde i Ittoqqortoormiit

Ittoqqortoormiit har fået sin første vej af beton. Det vækker glæde hos de lokale borgere, der kan se frem til endnu flere meter betonvej de kommende år.

Ittoqqortoormiit har fået sin første vej af beton. Det vækker glæde hos de lokale borgere, der kan se frem til endnu flere meter betonvej de kommende år.

- Det er rigtig godt, vejen er mere jævn. Det hjælper, eksempelvis når man skubber de ældre i deres rullestole, fortæller medlem af lokaludvalget i Ittoqqortoormiit, Gudmund Josvassen.

Kommuneqarfik Sermersooq har afsat ialt 6 mio. kroner til at anlægge nye veje i den østgrønlandske by. Pengene skal bruges til at anlægge 500 meter betonvej om året de næste tre år. 

Det betyder dermed også et farvel til dele af den gamle grusvej i byen. Ifølge  Gudmund Josvassen gav den gamle vej store problemer, når der var regn. Men det problem er løst nu: 

- Dengang, vejen endnu ikke blev gjort jævn, var den meget ujævn, når det regner. Og nu er den meget jævn, selv når det regner, siger Gudmund Josvassen, der glæder sig til, at der kommer endnu mere betonvej i byen.

LÆS OGSÅ Kirken i Ittoqqortoormiit er faldefærdig

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!