Besparelse forarger bygdebestyrelse

Kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia frygter, at der kommunen ikke har flere penge tilbage til de lovpligtige arbejdsmarkedsydelser. Kommunalbestyrelsen har derfor besluttet, at trække en bevilling på 1,3 million kroner, der er øremærket til revalidering og aktivering, tilbage, så der er penge til arbejdsmarkedsydelserne.
16. oktober 2012 10:03

Og det forarger i Saattut og Ikerasak, hvor pengene blandt andet oprindelig er tiltænkt til at bekræftige arbejdsløse:

- Jeg fik at vide i morges af en af de andre bygdebestyrelsesmedlemmer, at kommunen vil spare på revaliderings- og aktiveringsydelserne, og besparelsen vil især ramme Saattut og Ikerasak, siger Jens Kristian Therkelsen, der er formand for bygdebestyrelsen i Ikerasak, Saattut  og Ukkusissat.

Men borgmester Jess Svane oplyser, at pengene fra aktiverings- og revalideringskontoen er blevet overført til lovpligtige arbejdsmarkedsydelser:

- Kommunalbestyrelsen besluttede under sit møde i juni-måned, at overføre pengene fra aktiverings- og relevalideringskontoen til de lovpligtige ydelser, da det ser ud til at kommunen vil forbruge mere på de lovpligtige ydelser i år, forklarer borgmester Jess Svane.

Men kommunens besparelser på revaliderings- og aktiveringskontoen vil komme til at ramme hårdt i Saattut og Ikerasak:

- Efter vi har mistet midlerne, kommer de arbejdsløse i Ikerasak og Saattut til at mærke konsekvenserne sidst på året. Og det er forargeligt, siger Jens Kristian Therkelsen.

Men borgmester Jess Svane er ikke bekymret, da kommunen i samarbejde med Selvstyret er i gang med flere forskellige projekter for at bekæmpe arbejdsløsheden.

- Vi er i gang med forskellige tiltag for at bekæmpe den store arbejdsløshed i kommunen i samarbejde Selvstyret. Nogle projekter i de mest kritiske områder er allerede startet op, mens andre er under opførelse, slutter borgmester Jess Svane.