Besked til studerende: Find selv bolig

25 butikselever i Kalaallit Nunaanni Brugseni og Pisiffik mangler kolligiepladser i forbindelse med deres kommende skoleophold i handelsskolen i Nuuk. De risikerer ufrivillig orlov indtil næste skoleår, hvis de ikke selv finder bolig.

-Det er ikke rart at få sådan en besked, når jeg gør alt for at gennemføre min uddannelse og har lyst til at tage en uddannelse, siger Nukakkuluk Svendsen der er butikselev i Sisimiut Brugsen.

25 butikselever hos KNI og Kalaallit Nunaanni Brugseni er ramt af mangel på kollegiemangel. Deres skolestart hænger nu i en tynd tråd.

- Jeg kontaktede kollegie administrationens fælleskontor for 14 dage siden. Her fik jeg at vide at jeg ikke har fået kolligieplads, siger Nukakkuluk Svendsen, der skal begynde på sit 3. skoleophold i handelskolen i Nuuk.

I Handelsskolen i Nuuk har nu meddelt at de vil betale hendes rejse til Nuuk, hvis hun selv kan finde tag over hovedet. Men et mislykket forsøg på at finde bolig kan betyde et års ufrivillig orlov fra skolen.

- Det er ikke rart at få den besked, når jeg gør alt for at gennemføre min uddannelse og har lyst til at tage en uddannelse, siger Nukakkuluk Svendsen.

Hun er ikke den eneste der har fået den kedelige besked om manglende kollegieplads. 25 butikselever i Kalaallit Nunaanni Brugseni og i Pisiffik mangler kolligiepladser. De to butikskæder kan ikke acceptere situationen og har derfor sendt et åbent brev til Departementet for Uddannelse og forskning.

- Den måde man behandler eleverne på, er uansvarlig og ikke særlig hensigtsmæssig til de fremtidige perspektiver Grønlands står i med hensyn til flere udlærte, siger HR Chef i Kalaallit Nunaanni Brugseni Carsten Olsen, der som praktiksted for butikselever er utilfreds med den manglende information fra uddannelsesstederne og ligegyldige holdning i forhold til opkvalificering af den kommende arbejdsstyrke.

- Selvfølge er vi udmærket klar over, at der en udfordring med hensyn til kolligieværelser, men den situation, tror jeg ikke på, at man først er kommet i tanke om ti  dage før vores elever skal på skolen. De kunne de godt have fundet ud af lang tid før, siger HR chef Carsten Olsen.

En af deres butikselever gjorde opmærksom på at hun kan risikere at tage på orlov på grund af mangel på kolligieværelse i Nuuk.

- Der kunne man jo sagtens have henvendt sig til vores virksomheder og eleverne også, med hensyn til at få dem inddraget og informeret i om situationen. Sådan at man derigennem kan sikre nogle løsninger. Der er så mange muligheder for at gøre noget, før den her situation opstår, sige HR chef i Kalaallit Nunaanni Brugseni Carsten Olsen.

Brugsens fem butikselever skal derfor indkvarteres i Brugsens personaleboliger, mens de går i skole i handelsskolen i Nuuk.- Derimod er de resterende 20 butikselevers videreskæbne stadig uvis.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt