Foto: Kommune Kujalleq & Qeqqata Kommunia

Fabrikschef siger nej tak! Berthelsen vil flytte 200 RG-medarbejdere til Grønland

Siumuts Hermann Berthelsen vil flytte Royal Greenland 200 medarbejdere fra Aalborg til Grønland. Men det møder modstand fra fabrikschef Hans Larsen Olsen fra Sisimiut.

Den tidligere borgmester i Sisimiut mener, at det vil gavne på vejen mod selvstændighed, hvis de 200 medarbejdere, Royal Greenland har i Aalborg, bliver hentet til Grønland.

- Vi i Grønland er ejere af Royal Greenland, og det kører godt for virksomheden. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil blive ved med at gøre det godt, hvis det flyttes til landet, siger han i et valgoplæg i Sermitsiaq.

LÆS OGSÅ Royal Greenland bør ansætte grønlændere

I Hermann Berthelsens hjemby, Sisimiut, møder ideen modstand fra fabrikschef Hans Larsen Olsen. Han mener, politikerne skal blande sig udenom driften af Royal Greenland, der for nylig præsenterede et overskud på 253 millioner kroner før skat.

- Og vi har langt fra siddet med hænderne i skødet for at opnå overskuddene, og selvfølgelig danner bestyrelsen for Royal Greenland og en dygtig ledelse, der har forstand på at drive forretning og som har erfaring med at drive en stort koncern, grundlag for overskuddene, skriver han i en replik til Hermann Berthelsen, der er bragt på Royal Greenlands hjemmeside.

- Derfor er det ikke ønskeligt, at politikerne blot for at score stemmer skal gamble med vores arbejdsplads, som vi er stolte af at være en del af, slutter han i sin replik.

Kommentarer