RETTELSE: Benzinkort-sagen ærgrer Kim Kielsen

Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, ærgrer sig over sagen, hvor et benzinkort udleveret til Doris J. Jensens tjenestebil blev misbrugt til optankning af en båd. Kielsen holder fast i, at han vil afvente revisionsudvalgets betænkning, før han udtaler sig yderligere.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
26. oktober 2018 18:00

RETTET, 26. oktober 2018, 18:00: Misforståelser mellem KNR og formanden for Naalakkersuisut har ført til, at KNR har ændret ordlyden i artiklen. Tidligere fremgik det af artiklen, at Kim Kielsen ikke ville forholde sig til benzinkort-sagen. Det fremgår nu af artiklen, at Kim Kielsen ærgrer sig over, at der har været misbrug af offentlige midler. (Original artikel udgivet 25. oktober 2018, 11:46)

I sidste uge kulminerede en sag om misbrug af Doris J. Jensens benzinkort med, at hun trak sig som medlem af Naalakkersuisut.

Kim Kielsen skriver i et skriftligt svar til KNR, at han tager Doris J. Jensens beslutning om at trække sig fra Naalakkersuisut til efterretning.

Rapporten fra Deloitte og departementets egne medarbejdere har slået fast, at benzinkortet, der var udleveret til Doris J. Jensen, blev misbrugt af en anden person i husstanden til optankning af en båd.

KNR har derfor spurgt Kim Kielsen om, hvad han mener om, at der er sket et misbrug af offentlige midler.

LÆS OGSÅ Siumuts håndtering kostede Doris posten

Til det svarer Kim Kielsen:

- Jeg bliver altid ked af det og ærgerlig, når politikere ikke omgås offentlige midler og for den sags skyld lovgivningen i almindelighed, med respekt og ydmyghed, skriver Kielsen.

Kielsen har tidligere meddelt gennem sin sekretær, at han mener, at Doris J. Jensen har handlet, som hun skulle.

Rapporten fra Deloitte påpegede et meget højt forbrug på Doris J. Jensens benzinkort, også ud over det forbrug, som var blevet tanket ved en bådstander og identificeret som misbrug.

Vil afvente revisionsudvalgets beretning

Revisoren undrede sig blandt andet over, at der flere gange er tanket mere end 75 liter på én gang, selvom Doris J. Jensens ministerbil har en tankkapacitet på 60 liter.

KNR har derfor spurgt Kim Kielsen skriftligt, om han vil iværksætte en tilbundsgående undersøgelse af det forbrug, for at se om der er sket et yderligere misbrug.

LÆS OGSÅ Revisor antyder risiko for større misbrug

Her vil Kielsen fortsat afvente revisionsudvalgets betænkning:

- Når revisionsudvalget har vurderet sagen, skal det tage stilling til, hvad der videre skal ske. Det, mener jeg, er meget vigtigt. Jeg respekterer, at revisionsudvalget stadig arbejder med sagen, og ønsker ikke at udtale mig før arbejdet er tilendebragt. Og det er sådan, Inatsisartut arbejder, og den arbejdsform vil jeg følge. Og det har jeg tidligere understreget overfor KNR, skriver Kim Kielsen i en mail til KNR.