Bedre internet til de fleste bygder

Nu vil langt de fleste bygder få adgang til internet, med samme hastighed som internet i byerne. Det skriver TELE-POST i en pressemeddelelse.

I første omgang er det Kapisillit, bygderne i Qeqqata Kommunia og bygderne i Diskobugten, der får mulighed for internet med samme hastighed som i byerne, oplyser TELE-POST.

Men bygderne i radiokædeområdet i nord, og de steder, der er berørt af søkabelbruddet i syd, må vente lidt endnu.

TELE-POST oplyser, at de nordlige bygder får muligheden for at få højhastighedsinternet, når opgraderingen af radiokæden i nord bliver færdig i løbet af sensommeren.

Imens vil de sydlige bygder få adgang til højhastighedsinternet når søkablet bliver repareret.

LÆS OGSÅ Bygder kan se frem til hurtigere internet næste år

Bygderne ved områder med internetforbindelse gennem satellit, altså bygderne i Østgrønland og bygderne i Qaanaaqområdet, er ikke inkluderet i denne omgang, oplyser TELE-POST.

Men med åbningen af hurtigt internet i de fleste bygder er TELE-POST kommet tættere på målet om, at 92 procent af befolkningen skal have adgang til højhastighedsinternet.

- Det er et stort digitalt løft til landet. Med dette er TELE-POST nået et godt stykke med strategien for 2017-2020, hvor langt størstedelen af befolkningen skal kunne få hurtigt internet, udtaler administrerende direktør i TELE-POST, Kristian Reinert Davidsen.

LÆS OGSÅ Tele-Post præsenterer ny strategi

Også bygdernes landsforening er glad for, at at internettet i bygderne får et løft.

- Vi er glade for, at man har samarbejdet tæt med KANUNUPE for at lancere Tusass internet til de fleste bygder. Vi er overordnet tilfreds og har forståelse for TELE-POSTs lanceringsplaner, også selvom nogle bygder først får adgang i sensommeren, siger formand for bygdernes landsforening KANUNUPE, Jens Kristian Therkelsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt