Bankfolk på frivilligt arbejde - med løn

Grønlandsbankens medarbejdere får nu, som de første i Grønland, mulighed for at arbejde med frivilligt og socialt arbejde i arbejdstiden - uden at blive trukket i løn.
Skrevet af Mads Lynge
10. juni 2011 12:25

Banken har afsat over 1900 timer til rådighed for medarbejderne, så de kan udføre det frivillige arbejde.

- Vi har nogle gode medarbejdere, som har en masse ressourcer. Vi har en god virksomhed, som gerne vil gøre noget for det grønlandske samfund, og bidrage til at gøre det lidt bedre i det grønlandske samfund, siger administrationsdirektør i Grønlandsbanken Carsten Pedersen.

Hvad får i ud af det her?

- Vi får forhåbentligt en masse tilfredse medarbejdere, og så får vi jo forhåbentligt nogle andre i samfundet, som er tilfredse med den indsats vi yder der i forhold til dem vi nu hjæper, siger administrationsdirektør i Grønlandsbanken Carsten Pedersen.

Han anbefaler stærkt andre arbejdspladser om at tage ordningen med frivilligt arbejde i arbejdstiden til sig, men understreger, at man selv skal ville det her:

- Det er frivilligt engagement. Man skal ville det her selv. Og hvis man vil det her selv, så kan man også gøre en ekstra indsats, og det ved jeg andre større virksomheder i Grønland også arbejder på. Der er etableret et CSR Greenland netværk, og via det bliver der koordineret en masse gode ting, siger han.

Grønlandsbankens medarbejdere skal selv komme idéer til hvilke projekter de vil arbejde med:
- Det er en helt ny måde at tænke på, så vi er meget spændte på, hvilke projekter der kommer ud af det, siger Carsten Pedersen.

Og så tilføjer han, at selvom bankverdenen er en travl verden, så er det muligt at engagere medarbejderne til at udføre frivilligt arbejde.

Det handler om planlægning, siger han:

- Jeg har den opfattelse, at hvis man er engageret og synes noget er spændende, så sørger man også for at få det planlagt det sådan, at man kan give den en ekstra skalle, siger administrationsdirektør i Grønlandsbanken, Carsten Pedersen.

Og Grønlandsbanken er faktisk allerede i fuld gang med det frivillige arbejde. I samarbejde med Red Barnet fået uddannet tre mentorer, der hver især skal hjælpen ung grønlandsk studerende med at holde fast i studiet.