Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger er tilfreds med, at KNR tager afgærelse i sag om ulovlig støtte til efterretning.Foto: Pressefoto

Bagger: Sagen om ulovlig rejse-støtte til KNR er håndteret korrekt

Ane-Lone Bagger er tilfreds med, at KNR fremover vil sikre, at regler efterleves efter sag om ulovlig støtte fra USA til en rejse.

Fredag eftermiddag besluttede KNR at fjerne alle indslag og artikler, der blev produceret under en rejse til USA med støtte fra det amerikanske udenrigsministerium i oktober sidste år. 

Det skete, efter at selvstyrets Departement for Uddannelse, Kultur og Kirke konkluderede, at KNR havde brudt radio- og tv-loven ved at tage mod flybilletter og hotelophold til rejsen.

Det står der i radio- og tv-lovens paragraf 48 

  • Sponsorering omfatter enhver ydelse af direkte eller indirekte tilskud til finansieringen af radio- eller tv-programmer, herunder tekst-tv-sider, eller af internetsider eller andre elektroniske platforme, fra en fysisk eller juridisk person, der ikke selv udøver virksomhed ved udsendelse eller produktion af radio- eller tv-programmer, film m.v., med henblik på at fremme den pågældendes navn, mærke (logo), image, aktiviteter eller produkter

Det står der i paragraf 48 stk 6

  • Der må ikke udsendes sponsorerede nyheds- og aktualitetsprogrammer

Kilde: Inatsisartutlov nr. 7 af 8. juni 2014 om radio- og tv-virksomhed

Ane-Lone Bagger, der er Naalakkersuisoq for området, er tilfreds med, at KNR vil sikre, at reglerne bliver overholdt i fremtiden.

- Sagen er håndteret korrekt, og jeg noterer mig med tilfredshed, at KNR tager afgørelsen til efterretning og fremover vil sikre, at reglerne efterleves, siger hun i et skriftligt citat til KNR.

Direktør: Vi er uafhængige og kritiske

På rejsen blev myndigheder, repræsentanter fra erhvervslivet og grønlændere, der bor i USA, interviewet til indslag på både radio, tv og til artikler på KNR's hjemmeside. 

Ved artiklerne fra turen gjorde KNR selv opmærksom på, at USA havde givet støtte til turen. Støtten faldt den grønlandske blogger Qarsoq Høegh-Dam for brystet, og det gav han udtryk for i en video på Facebook.

KNR er efter turen blevet kritiseret for at være blevet "købt af USA". Men det er ifølge Karl-Henrik Simonsen ikke tilfældet. Han forsikrer, at den journalistik, som KNR laver, er uafhængig og kritisk journalistik.

- Det har det været før turen, under turen, efter turen, og det vil det fortsat være, sagde han fredag.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt