På længere sigt håber B67, at de kan sende fodboldtalenter til træning i F.C. København.Foto: B67

B67 laver samarbejde med de danske mestre i F.C. København

Det er første gang, at den danske fodboldklub har indgået samarbejde med en klub i Grønland.

Fodboldklubben B67 i Nuuk har indgået et samarbejde med de danske mestre fra F.C. København.

Det er dog blot starten på et forhåbentlig større samarbejde blandt fodboldklubber i nordens lande, siger næstformanden i B67, Kenneth Kleist.

- Vi vil gerne starte samarbejdsklubber rundt i vores nærmeste lande såsom Island, Færøerne og selvfølgelig også i Danmark. Og det vil vi simpelthen fordi, vi ved, at der er en udvikling lige nu, og at der kommer en større udvikling på snarlig sigt. Vi forbereder os i vores klub på at være klar til fremtiden, siger han.

Positiv udvikling

Samarbejdet er da også næste skridt for B67 efter en længere årrække, hvor klubben har opbygget et stabilt og solidt fundament med afdelinger fra U3 til veteraner samt en nystartet pige- og kvindeafdeling.

Og netop denne positive udvikling er også noget, man har lagt mærke til i F.C. København.

- Da B67 Nuuk kontaktede os, var vi selvfølgelig åbne for et samarbejde og også nysgerrige på fodboldens udvikling i Grønland, som vi gerne vil understøtte i det omfang, det er muligt, siger leder af klubsamarbejde i FC København 
Anders Hall Toft.

Kenneth Kleist forklarer, at samarbejdet med F.C. København kommer til at have betydning for B67 både på kort sigt, men også længere ude i fremtiden.

- Vi kommer til at have relationer med hinanden på børneafdelingen og ungdomsafdelingen. Det er primært nok B67, der kommer til at have en masse input på det punkt.

- Og på længere sigt må vi se, om vi kan få nogle af vores største talenter til at begå sig i F.C. København. Der er selvfølgelig en kæmpe konkurrence, der ligger deri. Det er nogle meget, meget spændende perspektiver, siger han.

Et socialt ansvar

Udover de sportslige aspekter i samarbejdet mellem de to klubber har B67 også fokus på arbejdet omkring socialt ansvar.

De har nemlig indgået et samarbejde med rådgivningstelefonen Tusaannga om selvmordsforebyggelse og bærer derfor Tusaanngas logo på deres trøjer.

- Det er vigtigt for os som fodboldklub, fordi vi har ansvar for omkring 400 børn og unge og selvfølgelig også nogle voksne. Og det ser vi som et stort ansvar.

- Vi skal have stor fokus på mobning og deres trivsel og i samme ombæring også have stor fokus på selvmordsforebyggelse, fordi vi desværre er et land, hvor der er nogle områder, vi skal være obs på. Og det prøver vi at være i vores klub, afslutter Kenneth Kleist. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl