Børnerådet vil gerne have socialrådgivere på alle skoler. Foto: NAKUUSA

Børnerådet i NAKUUSA har holdt topmøde: Foreslår socialrådgivere på alle skoler

Børnerådet i NAKUUSA har holdt topmøde i Kangerlussuaq, og 29 børn og unge deltog. Først og fremmest ønsker de at deltage i debatten om deres opvækst. Og der er nok at gå i gang med.

Børnerådet i NAKUUSA har arbejdet med budskaber og forslag, som skal blive fremlagt til de voksne. Og det har resulteret i en resolution med seks punkter. Men de ønsker også at deltage i samfundsdebatten om børnenes forhold og om, hvordan deres opvækst kan blive bedre.

Og der er emner nok at debattere. Projektleder i Nakuusa Najaaraq Møller nævner et af de store og aktuelle emner, som børnene har diskuteret: I skolerne vil de gerne have socialrådgivere på alle skoler. 

Og det har Avannaata Kommunia gode erfaringer med. I år ansatte kommunen to socialrådgivere, som eleverne på Atuarfik Jørgen Brønlund og Atuarfik Mathias Storch i Ilulissat kan henvende sig til.

Og i oktober besluttede kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia, at der også skal være socialrådgivere på folkeskolerne i Uummannaq, Upernavik, Kullorsuaq og Qaanaaq.

LÆS OGSÅ - Vi kan ikke se, at I har gjort noget ved vores vilkår

- Fordi vi tror på, at socialrågivere i folkeskolerne kan være med at løfte byrderne. Det er nemlig erfaringen fra Ilulissat, siger formanden for udvalget for læring i Avannaata Kommunia, Jens Kristian Therkelsen.

Samtidig ønsker børnene i NAKUUSA, at folkeskolelærerne og socialrådgiverne i skolerne kommer på kursus i pædagogik og psykologi hver femte år.

Pipaluk Petersen er medlem af børnerådet, og hun forklarer, at der er for mange børn i folkeskolen, som anses for at opføre sig uopdragent - men det er en forkert antagelse, mener hun:

LÆS OGSÅ Nakuusas børneråd vil have fokus på sundhed og trivsel

- Mange lærere mener, at nogle børn opfører sig uopdragent uden grund og ser bort fra dem. Men der er grunde til, at barnet gør, som det gør. Det har et budskab. Men lærerne er ikke opmærksomme på det, siger Pipaluk Petersen fra NAKUUSA's børneråd.

Børnerådet vil overdrage resolutionen, der blev udarbejdet, til borgmestrene og Naalakkersuisut i forbindelse med 30 års dagen for Børns Rettigheder 20. november.

Resolutionen skal også bruges til nordisk børnetopmøde i januar. 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt