Børn-og unge politik er på trapperne

Alle har savnet og efterspurgt den, inklusiv de ansatte. Men nu er den endelig på vej.
Skrevet af Andrea Christiansen
08. maj 2015 14:42

Qaasuitsup Kommunia har trods lovkrav fra 2012 indtil nu ikke haft børne- og unge politik.

Kommunens udvalget for kultur, undervisning og fritid har nemlig behandlet et forslag til en politik på området.
Og nu mangler kun kommunalbestyrelsens tilslutning. 


- Den savner vi også meget, den har vi vitterligt brug for, det er derfor har vi nu vedtaget forslaget omkring børn og unge politik, og den har vi godkendet og den skal sendes videre til kommunalbestyrelsens endelig vedtagelse til den næste kommunalbestyrelsets møde, siger formanden for kultur, undervisning og fritids udvalget, Kristian Broberg.

Tilbage i 2012 vedtog Inatsisartut en lov, der forpligter de fire kommunalbestyrelser i landet at udarbejde en børne- og ungepolitik. 

 

Læs også Familie- og sundhedsudvalget: Pengene til børnene skal findes

 

Men først nu 3 år efter lovens bvedtagelse, er Qaasuitsup Kommunia klar med en politik, der blandt andet udstikker retningslinier til kommunens ansatte for hvilke aktiviteter, der skal tilbydes børn og unge i hele kommunen.

 

Embedsmænds udskiftning bremsede sagen

Der har været stor udskiftning i kommunens stab af medarbejdere, forklarer kommunens kommunaldirektør, Hans Eriksen. 

- Jeg kan kun bekræfte skiftende og manglende arbejdere tildels skyld i, at vi ikke kunne få autoritet for at få den sagsbehandlet, siger Hans Eriksen

 

Han understreger, børnesagerne har ikke stået stille, selvom politikken har været savnet. Istedet har kommunen arbejdet ud fra børne- og ungepolitik, som de tidligere kommuner, der nu udgør storkommunen, har udarbjdet, fortæller han: 


-Arbejdet har altid været der, og den fortsætter. For vi forholder os til den gamle børnepolitik af gamle kommuner, indtil vi får den nye på plads, siger kommunaldirektøren, Hans Eriksen.

 

Det næste kommunalbestyrelsesmøde skal holdes i juni måned.