BILLEDER AVI og GSS vandt guld ved GM i volleyball

Henover påsken blev der afholdt flere mesterskaber. Ét af dem var GM i volleyball i Maniitsoq.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
18. april 2017 08:40

Og på trods af forsinkelser med at få spillere og dommere fragtet til stævnet blev turneringen afviklet, fortæller formand for Grønlands volleyball forbund Jonas Meincke:

- Spillerne nord fra kunne ikke komme frem på grund af vejret og vi havde også nogle dommere der skulle rejse herfra (Nuuk, red.) men der var et teknisk problem med flyveren, fortæller Jonas Meincke.

Én af løsningerne blev ifølge volley-formanden en chartret båd fra Nuuk til Maniitsoq, og det lykkedes at få alle deltagere frem til turneringen.

Klubben AVI fra Maniitsoq blev mestre hos herrerne mens GSS fra Nuuk vandt hos kvinderne.

Ny strategi skal lokke flere til

Ifølge formanden kæmper forbundet dog med dalende medlemstal, og der deltog kun fire hold i kvindernes turnering og fire hold i den mandlige turnering.

- Der kunne være op til 11 hold i gamle dage, men i år var der kun fire hold med, selvom vi var fem og seks hold med sidste år.

Og den udvikling skal der gøres noget ved, og Jonas Meincke fortæller, at forbundet arbejder på en ny strategi, der skal trække flere atleter til sporten:

 - Med klublederne og forbundlederne om hvordan vi skal udvikle os i fremtiden, siger formand for volleyballforbundet Jonas Meincke.