Avannaatas administration har vokseværk

Avannaata Kommunia er på vej med en ændring af sin administration, der vil koste tre millioner kroner i ekstra lønomkostninger.
Kommunens tekniske forvaltning bliver blandt andet opnormeret med fire nye stillinger. Foto © : KNR
Skrevet af Kathrine Kruse
03. december 2019 09:14

Otte nye stillinger skal oprettes, mens fem eksisterende stillinger vil blive nedlagt.

Det er en del af Avannaata Kommunias nye plan for sin centraladministration, som ifølge kommunen vil optimere serviceringen af både borgere og politikere.

Avannaata Kommunia har i dag en normering på 97,5 stillinger i sin centraladministration, og kommunen vil øge normeringen til 101,5 stillinger.

LÆS OGSÅ Avannaata Kommunia vil stramme procedurer ved ansættelse af direktører

De ekstra medarbejdere vil koste skatteborgerne tre millioner kroner yderligere i lønomkostningerne.

To direktørstillinger nedlægges

De ekstra medarbejdere skal primært arbejde i kommunens tekniske forvaltning, da man her har valgt at opnormere med fire stillinger.

Derudover har kommunen i begyndelsen af oktober måned oprettet stillingen som økonomidirektør, mens to nye stillinger i kommunens sekretariat og endelig en stilling som pædagogisk konsulent også vil blive oprettet.

Kommunikationschefen i Avannaata Kommunia, Káte Hansen, oplyser til KNR, at to af de stillinger som kommunalbestyrelsen tirsdag har besluttet at nedlægge, er direktørstillinger. De to direktørstillinger, der skal nedlægges er direktør for erhverv og direktør for fælles service.

LÆS OGSÅ Efter fire måneder: Kommunaldirektøren i Avannaata Kommunia er fratrådt

Det er uvist om den ekstra regning på 3 millioner kroner er indregnet i det budget for 2020, som kommunalbestyrelsen vedtog under mødet tirsdag den 26. november. Referatet er nemlig endnu ikke offentliggjort.

Det budgetforslag, som ligger til grund budgetforhandlingerne, indeholder et overskud på 4,1 millioner kroner i 2020, mens overskuddet er beregnet til at blive en smule mere det næstkommende år.