Australiens premierminister jaget bort af lokale borgere

Lokale beboere og brandmænd langer ud efter Australiens premierminister og nægter at give ham hånden under hans besøg i landets nedbrændte byer.
Scott Morrison (til venstre) er fortaler for den enorme kulindustri i Australien og har længe nægtet sammenhængen mellem brandene og klimaforandringerne. Foto © : Scanpix
Skrevet af Ritzau
03. januar 2020 09:24
Versionist Mads Lynge

På et besøg i byen Cobargo på Australiens sydøstkyst, hvor tre personer er blevet fundet dræbt af brandene, blev premierminister Scott Morrison jaget ind i sin bil af vrede lokale.

I en video på Twitter kan man se, hvordan Morrison tvinger en af de lokale til at give ham hånden, mens han spørger, hvordan hun har det?

Flere lokale begynder herefter at råbe ad Morrison, inden han flygter ind i sin bil.

- Han fik den velkomst, han fortjener, siger en lokal politiker, Andrew Constance til australske 7 News.

Morrison er fortaler for den enorme kulindustri i Australien og har længe nægtet sammenhængen mellem brandene og klimaforandringerne.

LÆS OGSÅ Sydney gisper efter vejret i tyk røg fra bushbrande

Han har tidligere udtalt, at regeringen ikke vil diskutere klimapolitik, mens brandene står på.

Morrison siger selv, at han ikke tager de lokales vrede personligt.

- Borgerne er vrede og kede af det. Uagtet om de er sure på mig eller hele situationen, ved jeg, at det er min opgave at støtte dem, siger han til radiostationen 3AW ifølge Sydney Morning Herald.

Det australske militær er natten til fredag dansk tid i færd med at evakuere de mange beboere, der er strandet på sydøstkysten og ikke kan komme ud på grund af de omkringliggende brande.