Atassut vil ikke stå model til at medlemmer forlader partiet

Atassut vil ikke stå model til at medlemmer forlader partiet til fordel for et andet parti. Det fortæller formand for Atassut, efter partiet har mistet et prominent medlem for tredje gang i år.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
23. september 2017 13:56

- Det er blevet alt for almindeligt at stille op for Atassut, blot for at flytte til et andet parti senere, siger formand for Atassut, Siverth K. Heilmann.

Atassut har efterhånden mistet flere af sine prominente medlemmer. Enten er de flyttet til et andet parti eller blevet løsgængere.

LÆS OGSÅ Hjemegnen trak Mala Høy Kúko ud af Atassut

LÆS OGSÅ Knud Kristiansen forlader Atassut

Inatsisartut-medlemmer som Knud Kristiansen, Nikolaj Jeremiassen og Jens Immanuelsen, har rykket fra Atassut til Siumut. 

Derudover har den tidligere næstformand for Atassut, Steen Lynge, meldt sig ud af partiet, mens den forhenværende Atassut-formand Finn Karlsen også har forladt partiet og meldt sig ind i Siumut.

Kristian Jeremiassen er også tidligere Atassut-medlem, som nu sidder i Inuit Ataqatigiit. 

Desuden besluttede Mala Høy Kúko sig for at blive løsgænger torsdag og gjorde partiet mandatløs. 

LÆS OGSÅ Steen Lynge fortid i Atassut

LÆS OGSÅ Siverth K. Heilmann ny Atassut-formand

Til spørgsmålet om partiet stadig har grundlag for eksistere, selvom partiet nu ikke længere har mandater og mulighed for politisk indflydelse svarer han:

 - Partiet er stadig betydningsfuldt.

Han understreger at der ikke er intern splid i Atassut:

 - Vi skændes sjældent. Og selvom vi gjorde, kan man stadig godt samarbejde, siger formanden, der vil finde en løsning på den store parti-udvandring:

 - Vi fra formandsskabet bør lade handling følge på ord. Jeg tror vi kan blive nødsaget til at kræve en form for kontrakt fra dem  der stiller op for Atassut, siger Siverth K. Heilmann.