Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Asii prioriterer kommunen frem for sit parti

Inuit Ataqatigiit er stærkt imod forslaget til den nye lufthavnspakke, der bl.a. indeholder en forlængelse af landingsbanen i Nuuk. Men de ekstra meter er meget vigtig for Kommuneqarfik Sermersooq og borgmester Asii Chemnitz Narup (IA).

Som borgmester prioriterer hun kommunens interesser, frem for sit partis ønsker. 

- Jeg er jo valgt som kommunalbestyrelsesmedlem i Kommuneqarfik Sermersooq og er derfor sat til at varetage vores kommunes interesser.

- Og som alle ved, har Nuuk været drivkraft i Grønlands vækstmuligheder i mange år, og det må vi være med til at sikre, og det giver en stor forpligtelse, og derfor arbejder vi hårdt for at forlænge landingsbanen i Nuuk, siger Kommuneqarfik Sermersooq borgmester, Asii Chemnitz Narup, til KNR.

Læs også IA advarer imod lufthavnsudvidelser

Da lufthavnspakken blev førstebehandlet den 12. november, var der stor diskussion i Inatsisartut. Oppositionspartierne Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq var imod den nye pakke. Naalakkersuisut ønsker at forlænge banerne i Nuuk og Ilulissat, samt anlægge tre nye lufthavne i Qaqortoq, Tasiilaq og Ittoqqortoomiit.

Læs også Lange landingsbaner forandrer trafikken

Banen i Nuuk forlænges ifølge lufthavnspakken op til 1799 meter, og den længde er Asii Chemnitz Narup tilfreds med.

- De seneste år har vi kunnet se, at den ikke er lang nok, så vi har arbejdet for en på 1799 meter, og det er det arbejde, der pågår nu, og hele kommunalbestyrelsen bakker op om sådan en baneforlængelse, fastslår borgmesteren.

Læs også Inatsisartut afgør landingsbaners længde

Hun mener, at udvidelsen af lufthavnen i Nuuk, kun vil gavne byen.

- Og jeg vil sige, når det er vigtigt for os i Nuuk, så er det, fordi det skaber vækst, beskæftigelse, en øget turisme og gode rejsemuligheder ind og ud af landets hovedsted.

- Så vi skal have denne her bane forlænget, og hvis Inatsisartut og Naalakkersuisut har en længere bane i spil, så vil vi rigtigt gerne i dialog, siger Kommuneqarfik Sermersooq borgmester, Asii Chemnitz Narup.

Lufthavnspakken vil blive andenbehandlet den 2. december.

Kommentarer



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt