Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Asii er skuffet over Naalakkersuisut

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq er rystet over Naalakkersuisuts håndtering af lufthavnspakken, som hun frygter kan skræmme investorer væk.

Senest er der opstået internt uenighed i koalitionen om, hvor lange landingsbanerne i de tre lufthavne skal være, som Kalaallit Airports skal stå for.

Men for Asii Chemnitz Narup er der ingen tvivl om, at Nuuk har brug for en længere landingsbanen, og den skal være 2200 meter.

- Det er et faktum, at Nuuk vokser og flere og flere mennesker har brug for at komme til og fra Nuuk hurtigt eksempelvis forskere, studerende og forretningsfolk, siger Asii Chemnitz Narup til KNR.

LÆS OGSÅ GE: Hold nu jeres løfter!

Nuuk har brug for 2200 meter

Derfor slår hun fast, at Grønlands hovedstad har brug for en infrastruktur, der passer til en voksende by.

- Så 2200 meter er et uforeneligt krav. Alternativet er, at udviklingen slet ikke kommer i gang eller går i stå. Eller man laver nogle dyre halve løsninger, som om nogle år gøres om, siger Asii Chemnitz Narup.

Kalaallit Airports har valgt at udskyde udbuddet af anlægget af lufthavnene i Nuuk og Ilulissat, som skulle være sendt ud den 20. maj.

Det var ifølge selskabet en konsekvens af, at der var internt uenighed i Naalakkersuisut om, hvor lange landingsbanerne skal være.

LÆS OGSÅ Per Aarsleff A/S trækker sig fra kæmpe-udbud

Kan skræmme investorer væk

Overfor Sermitsiaq.AG har Asii Chemnitz Narup givet udtryk for, at det kan skræmmer investorer væk, som ellers gerne vil investere i Nuuk.

- Det er primært indenfor turismeområdet, for der ligger jo store planer fra forskellige turistaktører i en beløbsstørrelse på 800 millioner, så det er ikke noget, man bare kan sidde overhørig.

-Hvis man vil vækst, og hvis man vil udvikling, og det vil vi. Fordi, når nu vi har tegnet vejen ud mod selvstændighed, så har vi også en forpligtigelse til at skabe et grundlag for økonomisk vækst.

LÆS OGSÅ Hurtigruten vil måske investere massivt i Grønland

Partii Naleraq har senest slået fast, at de ønsker, at man undersøger alternative banelængder, og det er en af grundene til, at udbuddet af byggeriet er udskud. Men Asii Chemnitz Narup forstår ikke, at der er brug for flere undersøgelser.

- Alle mennesker her i Grønland husker den diskussion, og de undersøgelser har jo pågået siden midten af 1990erne, så der er jo 20 års jubilæum på den slags. Jeg ved ikke, hvor mange gange, man skal starte forfra, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt