Asii: Du tager fejl Doris

Doris Jakobsen skal undersøge forholdene lidt grundigere, før hun tager os som gidsel i sin valgkamp, skriver borgmester Asii Chemnitz Narup. Det sker efter Siumut-kandidaten Doris Jakobsen anklagede de grønlandske arbejdspladser, herunder Kommuneqarfik Sermersooq, for at udelukke lokale i deres ansættelsespolitik.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
03. november 2014 17:43

- Sidste år i 2013, der betalte vi bohaveflytning for 27 nye medarbejdere, og det er ihvertfald én målestok vi kan bruge. Fem af dem var født i Grønland, så det er ganske små tal hvis vi tager 2013 som et eksempel, siger Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester Asii Chemnitz Narup.

Doris Jakobsen skrev i dag, at Kommuneqarfik Sermersooq ikke baner vej for at ansætte lokal veluddannede personale. Men som andre arbejdspladser meldte ud tidligere, er påstanden forkert.

Læs også Byggebranchen afviser Doris

Og det er som sidste udvej, at kommunen ansætter folk udefra, fortæller Narup.
- Det kan være hvis det er nogle jobs- og opgaver der kræver meget særlige kvalifikationer. Det kan også være folkeskolelærere, fordi vi ikke kan fylde ud med hjemmehørende folkeskolelærere i hele vores kommune, siger borgmester Asii Chemnitz Narup og understreger, at kommunen gør en indsats for at tiltrække unge og lokal arbejdskraft.

Læs også Brugseni tager skarp afstand fra Doris Jakobsens udtalelser

- Vi opslår løbende studentermedhjælperstillinger, så vi har en række studerende fra Ilisimatusarfik. Og vi vil selvfølgelig gerne gøre vores arbejdsplads interessant til når de engang bliver færdiguddannede, så det er gensidigt rigtig meget gavn både for de studerende og for os som kommune, siger Asii Chemnitz Narup.